La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha afirmat que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial “ha iniciat els tràmits per a la signatura d’un acord de col·laboració amb la Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat per a l’elaboració d’un estudi d’idoneïtat i viabilitat urbanística d’un Polígon Industrial Mancomunat a Muro”.

Amb aquest acord, l’Ivace i la Mancomunitat treballaran de manera conjunta en un estudi que determinarà la localització òptima i els paràmetres urbanístics que definiran aquest desenvolupament industrial. La ubicació que s’estudiarà és el Sector PI2 de Muro.

Company ha destacat que l’inici dels tràmits per a la signatura de l’acord “és un primer pas per al possible desenvolupament de sòl industrial de qualitat, ben comunicat i respectuós amb el medi ambient a les comarques de L’Alcoià i El Comtat”.

Així mateix, ha assegurat que “amb l’acord que estem preparant donem resposta a les empreses que demanden sòl industrial en la zona per a poder instal·lar-se i posar en marxa els seus projectes empresarials”.

“Si facilitem la implantació de nous negocis estem contribuint al creixement econòmic i al procés de reindustrialització del nostre territori”, ha afegit.

Dins de les accions que contemplarà l’acord, Ivace Parcs Empresarials realitzarà les valoracions, anàlisis urbanístiques, consultes prèvies i propostes de configuració del parcel·lari que podrien desenvolupar-se si finalment així ho aconsellen els paràmetres analitzats.

Per part seua, la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat aportarà a través dels seus tècnics o dels tècnics de l’Ajuntament de Muro quanta documentació, informació urbanística i de subministraments relativa al Sector PI2 que es considere necessària per a una millor anàlisi de la idoneïtat del desenvolupament industrial.

Cal recordar que les conclusions seran tingudes en compte per a la presa de decisions prèvies al desenvolupament definitiu del Polígon Industrial Mancomunat, però que en cap cas es tracta d’un instrument urbanístic, ni document vinculant.

Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat

La Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat és una agrupació de municipis que sumen esforços per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de les comarques.

En l’actualitat està composta per un total de 14 municipis: Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro.

Alguns dels valors i eixos d’actuació de la Mancomunitat es basen en la consciència de gestió responsable i eficient dels recursos, la dinamització de l’activitat econòmica i la promoció d’actuacions juntament amb altres organismes públics i privats.