No cal estar dins de la política activa per saber que alguna cosa passa al CEEM, tots ens preguntem, quan s’obrirà el centre especialitzat per a malalts mentals construït al Barranquet de Soler? Eixa és la pregunta que ens fem molts alcoians, i sobre tot els que vivim a la zona. Els moviments recents de camions semblaven indicar que tot estava engegat de nou però algun obstacle hi ha que no ens expliquen i que impedeix que tot culmine.

Segons les notícies aparegudes en premsa hi havia una partida de dos milions d’euros pressupostats en 2019 per la Conselleria d’Igualtat per reparar els desperfectes ocasionats pel vandalisme i obrir el centre este passat març. Vandalisme, per cert, produït de tindre un edifici parat “in eternum”. Però resulta que estem en abril i encara no tenim cap notícia de l’esperada obertura. Què ha passat? Per què l’Ajuntament es queda a mitges? Se suposa que la Conselleria atorga el pressupost per a fer funcionar aquest centre tan necessari, i l’Ajuntament havia de finalitzar les obres i després cedir la gestió del centre a l’Institut Valencià d’Atenció Sociosanitària (IVASS). I hom es pregunta, quina és aquesta “obra tan faraònica” que tarda més de 8 anys per a finalitzar-se? (per no remuntant-se als orígens polèmics del PP)

Què és el que ha passat amb aquests tràmits? Què ha passat per a què l’Ajuntament d’Alcoi no haja cedit a l’IVASS? Ara són sols eleccions, i això vol dir que no ha hagut temps ni recursos per a les necessitats dels més desafavorits? La ciutadania estem cansats que es comencen les coses i no s’acaben. Estem cansats que no es posen d’acord organismes distints, sent del mateix color polític o de diferent. Estem cansats de què es facen obres eternes que no hem demanat, estem cansats de les obres que només s’acceleren quan hi ha eleccions… No s’adonen que totes aquestes qüestions són les que ens fan desconfiar de la gestió dels polítics que governen la ciutat?

Els alcoians sols volem que ens conten la veritat de com va la gestió dels organismes públics, que ens diguen quins problemes tenen per a executar-los i finalitzar-los. Que ens expliquen quines idees tenen per a millorar la qualitat de vida del veïnat. Quins plans tenen per a crear treball,… per què si no és així, després de la història recent que hem tingut al nostre país, és normal que desconfiem dels polítics de torn i d’on han anat a parar tots els recursos destinats als projectes.

No s’ha de perdre de vista que el treball polític té com a finalitat millorar i facilitar la vida al ciutadà, sols així un projecte polític serà vertaderament útil i farà avançar a la nostra societat.

Begonya Sempere
Membre de la llista de Compromís Alcoi