La maquinària electoral torna a estar en marxa. Després de la col·locació dels taulers electorals fa setmanes, la brigada de serveis municipals ja ha començat repartir les urnes i cabines de votació pels 21 col·legis de la ciutat. En total, 88 meses electorals amb 176 urnes per a rebre els vots destinats a elegir als representants estatals del Congrés i el Senat, així com els de les Corts Valencianes.

El diumenge, prop d’un centenar de funcionaris locals treballaran perquè les eleccions nacionals puguen realitzar-se amb normalitat a la nostra ciutat. Entre aquests, hi ha al voltant de 30 representants de l’administració i 6 auxiliar que actuaran per garantir que tot el procés es realitze en normalitat. Tots ells es repartiran entre els 21 col·legis electorals. Estan encarregats de penjar els cens (complint amb la llei de protecció de dades), donar informació als electors, garantir que es compleixen tots els requisits, solucionar incidències i passar les dades de participació i d’escrutini al centre de dades.

Per a garantir també la seguretat, la llibertat i les normes de la Junta Electoral, hi haurà al voltant d’un centenar de policies entre nacionals i locals per torns als espais habilitats per a exercir el vot, i a més de les rondes que faran per la ciutat.

D’altra banda, les Brigades de Serveis i manteniment elèctric estaran treballant, per solucionar qualsevol incidència així com per a retirar el material electoral una vegada tancats els col·legis.
Cal destacar aquest any que amb la finalitat de facilitar l’accés als votants, s’han canviat d’ubicació 7 taules electorals. Les taules ubicades al Col·legi Santa Anna, aniran al Centre Cervantes Jove (c/ Els Alçamora, 1). Són: 41U – 42A – 42B – 42C – 48A – 48B. Per tal d’apropar les urnes als votants, el Districte 2, Secció 3, s’ha subdividit en dos. Quedant-se una taula on estava ubicada que és a l’AV Font Roja (El Camí, 40), i l’altra en el Campus d’Alcoi UPV (Pl. Ferrándiz i Carbonell,1). En ambdós, votaran per proximitat. La mesa que s’ha canviat és la: 2-3-A.

La regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano, indica que «demanem als ciutadans que comproven el seu col·legi electoral perquè enguany hi ha hagut canvis així evitarem problemes el diumenge. Els canvis introduïts pretenen apropar els col·legis a algunes zones que es quedaven lluny».

«Esperem que siga una jornada tranquil·la i que hi haja molta participació», ha conclòs, Zamorano.