L’ajuntament d’Alcoi ha dut endavant una actuació que millora les instal·lacions dedicades a l’esport de la Zona Alta on ha introduït jardineres i un espai per a la gimnàstica de majors, a més d’habilitar pistes de street bàsquet. Part de l’obra s’ha realitzat amb subvenció de la Diputació, ja que és un projecte acceptat per a les inversions financerament sostenibles de l’ens provincial. La zona ara es tanca a les nits per a evitar actes vandàlics.

L’actuació ha consistit en l’eliminació de la gespa artificial i la formigonada de tot el sòl, amb l’aïllament tècnic adequat del depòsit situat en la part inferior.

En la zona en la qual estava situada la pista de futbol sala, en la part més pròxima al Centre de Majors ara hi ha un espai amb aparells perquè precisament les persones majors puguen exercitar-se, a continuació han instal·lat unes jardineres que divideixen la zona i s’ha deixat un espai perquè en un projecte futur s’habilite una xicoteta pista de futbol sala.

En la pista esportiva que hi havia, es pretén desenvolupar i fomentar més el bàsquet entre els joves de la zona. S’ha dividit en dues pistes convertint-la en Bàsquet 3×3, de dimensions 15 metres d’ample i 11 metres de llarg, tenint en compte que és un joc més senzill i fàcil de practicar, ja que es necessita tan sols una cistella i tots dos equips fan rotació entre atac i defensa. Tots dos equips estan formats per tres jugadors i poden realitzar un canvi.

«En definitiva, el que pretén amb aquest espai és que siga una àrea atractiva per als usuaris i encara més per als joves i veïns de la zona, que han reivindicat la seua millora, a més per a protegir-la i evitar el seu mal ús la tanquem a les nits», ha explicat l’edil d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.