Els polígons industrials alcoians tornaran a rebre una injecció econòmica amb la que la ciutat seguirà millorant les àrees industrials existents com ha estat fent els últims anys. En total, la inversió serà de prop d’un milió i mig d’euros per al 2019 on s’inclou la rotonda de l’entrada sud, l’obra del cunetó est del Santiago Payá i la subvenció de 565.000 euros que ha concedit l’IVACE de la Generalitat Valenciana per als polígons alcoians.

La resolució de l’IVACE amb data 26 d’abril concedeix una subvenció per al 2019 de 120.000 euros amb el concepte «millora d’infraestructures de parcs empresarials» per al polígon de la Beniata; 120.000 per a Cotes Baixes, 112.748,01 per al Castellar; 120.000 per a la millora del Santiago Payá i per últim, una subvenció de 92.400 per a Cotes Altes. En total, més de 565.000 euros autonòmics per a seguir millorant les àrees industrials ja que, cal recordar que al 2017, es van invertir prop de tres milions d’euros.

L’Ajuntament d’Alcoi, per la seua banda, invertirà també prop de 800.000 euros del pressupost municipal anual en els polígons, incloent tant l’obra del cunetó est del Santiago Payá que donarà solució a les aigües pluvials que inundaven les naus com la construcció de la rotonda de l’entrada sud, que millorarà de manera definitiva el trànsit d’aquesta important entrada i eixida de la ciutat amb direcció Alacant.

La inversió en la rotonda és de 458.000 euros I l’obra del cunetó est del Santiago Payá ascendeix a 315.471,35 euros. Totes dues actuacions estan molt avançades i s’espera que estiguen acabades en breu, millorant tant la zona industrial de la Beniata com el Santiago Payá.

L’alcalde, Toni Francés, reivindica la importància industrial d’Alcoi i destaca les seues àrees industrials: «Tornem a tindre una inversió milionària en els polígons de la ciutat, prop d’un milió i mig d’euros en 2019 apostant per les cinc zones industrials consolidades que la nostra ciutat té, on dia a dia, treballen milers de treballadors i d’empresaris, dinamitzant econòmicament Alcoi i convertint la nostra ciutat en un nucli industrial de primer ordre, segons dades de l’INE, la vuitena ciutat espanyola on la indústria aporta més llocs al conjunt del mercat de treball».