Per primera vegada des de la creació del Consell de Cultura fa un any, han aprovat els primers projectes amb els quals treballarà cada comissió amb una partida en el pressupost de 2019.
Després d’un temps de treball, cada comissió va presentar diferents propostes, que es van votar i aprovar per unanimitat, la suma de la inversió de tots els projectes no arriba als 60.000 euros (12.000 per comissió) de la partida assignada el que permetrà augmentar les iniciatives.

Pel que fa a la comissió d’Arts Plàstiques es van aprovar 3 projectes: Concurs a l’aire lliure de pintura ràpida, ral·li fotogràfic modernista i taller d’art impressió en 3 D. El pressupost estimat per aquestes activitats és de 7.900 euros.

En Arts Escèniques s’ha confirmat dur endavant una Mostra Nacional de Teatre Amateur, amb 12.000 euros de pressupost.

Pel que fa a la comissió de Música i Audiovisuals, s’han aprovat dos projectes, activitats de l’inici del Jazz en la Setmana Modernista i un curs de percussió, el pressupost total és de 7.100 euros.
En Patrimoni Cultural, es realitzarà un estudi d’antics espais industrials, nous per art i recuperació d’oficis, pressupostat en 12.000 euros.
Finalment en llibres i literatura, s’ha adoptat l’acord per fer el Premi Isabel-Clara Simó de narrativa, valorat en 10.000 euros.

El regidor de Cultura, Raül Llopis ha destacat «el treball que ha dut endavant cada comissió, han fet molt bé la seua feina, respectant el pressupost i buscant iniciatives diferents».
«Des del primer dia vam dir que el Consell de Cultura d’Alcoi és un òrgan municipal constituït per al desenvolupament i aplicació d’una política cultural participativa a partir de la relació de diferents agents i col·lectius culturals, entés com un instrument d’assessorament, de disseny, d’avaluació i de creació artística, ara comencem a veure els fruits, amb activitats estudiades per cada comissió, aprovades pel Consell i amb partida pressupostària per dur-les endavant», ha conclòs, Llopis.