La recollida d’oli és una necessitat a una ciutat com Alcoi, capdavantera en matèria de reciclatge. Fins ara, hi havia 12 contenidors distribuïts per la ciutat per a la recollida d’aquest residu, però, als darrers anys, el servei s’hi havia ressentit per la manca de servei que donava l’empresa propietària dels contenidors. El departament de Medi Ambient ha canviat de model, ha adquirit 32 contenidors nous en propietat i així, el Consistori únicament contracta la recollida i el manteniment de les zones on es col·loquen.

Si fins ara hi havia 12 contenidors per tota la ciutat per a recollir l’oli, ara la ciutat compta amb 32 contenidors que incrementen en més del doble aquests dipòsits de reciclatge d’oli. El contenidor té un nou format encara que continua mantenint el color taronja amb un cartell informatiu imprés que inclou indicacions per a l’ús.

Per barris, dos contenidors d’oli s’instal·laran a Batoi, set a Santa Rosa i Els Clots, sis a l’Eixample, sis a la Zona Nord, cinc al Centre i dos al Viaducte. També a les urbanitzacions del Sargento, Montesol així com al Baradello i Estepar es col·locarà un contenidor per a la recollida.

Jordi Martínez, regidor de medi ambient, ha manifestat: “Des del Govern Municipal seguim apostant pel reciclatge i la millor gestió dels residus. Al tractament específic de determinats residus com els matalassos, resta de poda o voluminosos es suma, ara, la gestió municipal d’un residu tan contaminant com l’oli de cuina que era un problema per als nostres rius que ara es pot convertir en un producte nou de reciclatge. L’increment de contenidors en més del doble garantirà que més alcoianes i alcoians tinguen l’oportunitat de valoritzar un residu com aquest”.

A continuació es detalla el lloc on estan col·locats aquest nous contenidors:
Batoi. Banyeres, 12
Batoi. Carrascar,11
Santa Rosa. Mestre Ribera Montes, 45
Santa Rosa. Llibertat, 32
Santa Rosa. Lluis Braile, 6-8
Santa Rosa. Ibi, 14
Santa Rosa. Ibi, 14
Santa Rosa. Tibi, 12
Santa Rosa. Isabel II, 16
Eixample. Perú, 5
Eixample. Entença. 10-12
Eixample. Isabel la Catòlica, 45
Eixample. Perú, 80
Eixample. Anselmo Aracil, 17
Eixample. Alameda, 88
Zona Nord. Mestre Laporta
Zona Nord. Avinguda Andalucia, 12
Zona Nord. Avinguda Hispanitat, 14
Zona Nord. Sant Joan Bosco, 26
Zona Nord. Terrassa
Zona Nord. Ausiàs March, 62-64
Centre. Camí, 63
Centre. Músic Carbonell, 33
Centre. Sant Mateu, Mercat
Centre. Avinguda País Valencià, 52
Centre. Plaça Espanya, soterrat
Viaducte. Passeig Ovidi Montllor
Viaducte. Sant Joan de Ribera
Sargento. Club Social
Baradello. Club Social
Montsesol. Club Social
Estepar. Club Social