Per tal de facilitar un any més la mobilitat de tots aquells que visiten Alcoi durant les festes de Moros i Cristians, l’Ajuntament habilitarà per al dia 4 de maig dues línies d’autobús llançadora que permetran connectar les entrades nord i sud de la ciutat amb el barri del Viaducte. La freqüència dels trajectes d’ambdues línies serà de 30 minuts i el servei estarà disponible entre les 8 h i les 23.30 h. També s’incrementarà el nombre de places d’aparcament en les àrees pròximes a tots dos accessos.

Els vehicles que accedisquen a la ciutat per l’autovia A-7 (entrada sud des d’Alacant) seran desviats en direcció a la carretera de la font Roja, per on podran estacionar en les zones habilitades i es podrà fer ús d’una de les dues línies d’autobús llançadora. S’habilitarà aparcament en tots els carrers del Polígon Industrial «La Beniata», al carrer Vicente Balaguer Pascual (Cata), al recinte del Monolito i en l’esplanada d’Automodelisme. La línia de bus llançadora realitzarà en aquest accés sud dues parades inicials (a l’esplanada del cementeri, i enfront del concessionari Opel que hi ha a l’inici de la carretera Font Roja) que portaran els viatgers fins al davant del Col·legi Major Ovidi Montllor, al barri del Viaducte. Dos autobusos s’encarregaran de realitzar aquest trajecte amb una freqüència de mitja hora entre les 8 h i les 12 h, així com entre les 16 h i les 23.30 h; entre les 12 h i les 16 h, serà un sol autobús el que faça el recorregut, també amb una freqüència de mitja hora.

Quant als vehicles procedents per l’entrada nord de la ciutat, aquests es redirigiran cap a les zones d’aparcament habilitades en la zona nord, des d’on podran fer ús de la segona de les línies llançadora. Els aparcaments s’han habilitat als carrers dels polígons industrials de Cotes Altes i Cotes Baixes, així com al carrer de Tirant Lo Blanc. El circuit d’anada i tornada d’aquesta segona línia d’autobús llançadora farà les següents parades: Rotonda Recinte Ferial (davant de la farmàcia), Escultor Ridaura, Mestre Laporta, Juan Gil Albert. 46 (estació d’autobusos), Valencia. 4 (Lidl), Filà Alcodianos (Erosky), Filà Alcodianos (Mirasierra), Avda. Hispanidad. 61-63 (Domti), Avda. Hispanidad. 39 (Bar Las Cañas), Ingeniero Colomina Raduán. 6, Alcalde Francisco Boronat (Hospital), Alcalde Frco. Boronat final i Rotonda Recinte Ferial. Un autobús s’encarregarà de realitzar aquesta línia entre les 8 h i les 23.30 h amb una freqüència de mitja hora.
El preu del bitllet serà de 0,50 € per a tots els usuaris a excepció de xiquets i xiquetes fins a 4 anys i pensionistes, per als quals el viatge serà gratuït.

Quant a les autocaravanes que arriben a la ciutat s’habilitaran àrees per al seu estacionament en els voltants del camp municipal del Collao.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez recorda que «el servei s’ha anat millorant per tal d’adaptar-se a les necessitats de la gent que visita Alcoi, així com també per evitar els indesitjables embussos que se solien produir altres anys». «Les nostres festes cada any tenen més visitants i hem d’estar preparats per rebre als turistes i facilitar-los el seu accés a les entrades» conclou el regidor.