Baluern i olor a pólvora, així és el dia de l’Alardo en les festes de Moros i Cristians d’Alcoi. En l’acte de l’Estafeta, aquest matí un genet moro, solitari, a lloms d’un estupend cavall, portava un missatge escrit al cap del castell que simbolitza l’antiga vila d’Alcoi. Un missatge que és menyspreat pels cristians. Es passa, a partir d’aqueix moment, a les paraules c0m a última opció de trobada per a evitar la guerra.

Així ha començat l’Ambaixada Mora. L’ambaixador moro ha fet presència en la plaça, tractant de convèncer al capità cristià, de que el millor per al seu exèrcit i les gents del lloc era la rendició del castell. Els cristians, confiats en les seues forces, han declinat negociar i han deixat clar a les hosts mores que l’única manera d’entrar en aquesta plaça era la de l’ús de les armes. A poc a poc, la intensitat del diàleg ha anat in crescendo fins que s’ha conjurat la batalla.

Aquesta batalla, la del matí, l’han guanyat les hosts de Mahoma, però les últimes lletres encara no estan escrites.

En breu, us oferirem un nostre espectacular reportatge fotogràfic del matí de foc i soroll.