Demà divendres a partir de les 16.30, l’Àgora acollirà una jornada sobre Alcoi, Ciutat Productiva. L’activitat serà inaugurada per l’arquitecte municipal, Dani Mullor, per continuar amb la xerrada de Carmen Imbernon, Secretaria General del comité Nacional de Europan España, que explicarà en què va consistir el Concurs «EUROPAN14. Ciudades productivas». Després d’aquesta primera intervenció serà l’hora de presentar els tres projectes que van ser guardonats a aquesta última edició.

Cal recordar que aquest concurs europeu està pensat per a arquitectes menors de 40 anys, i en ell, diferents ciutats de tot el continent presenten reptes urbanístics per a trobar respostes innovadores. Alcoi va participar per primera vegada el 2018. Cada edició compta també amb una temàtica, essent en aquesta ocasió, la ciutat productiva, l’eix sobre el qual havien de girar totes les propostes.
El primer projecte que es podrà conéixer de la mà dels seus creadors serà “Exposed city”, guanyador del concurs per al repte d’Alcoi i obra de María Langarita y Víctor Navarro. Aquests dos joves arquitectes han realitzat ja projectes de renom a diferents ciutats, destacant, per exemple, l’edifici Medialab-Prado en Madrid.

Després vindrà la xerrada de l’equip de Nacho Company, André Guiraud, Paloma Ibarra I Quentin Gago amb el seu projecte “Estación impuls.a” que van aconseguir el segon premi. Les exposicions de diferents projectes acabaran amb la presentació de “Heads in the clouds” de l’equip format per Adrià Orriols, Sara Vima, Joan Gener y Miquel Ruiz que van rebre una menció especial.

La jornada es tancarà amb una xerrada sobre la ciutat productiva en general i amb la mostra a Àgora Oberta dels panels amb els projectes de l’Europan 14 a partir de les 18.30 hores.