El cap de setmana després de les Festes de Moros i Cristians, les úniques declarades BIC en el seu conjunt, la ciutat continua oferint un gran nombre d’activitats amb les quals gaudir d’Alcoi tant per als habitants de la ciutat i la comarca com per als turistes. El cap de setmana presenta activitats esportives, culturals i turístiques, totes gratuïtes i per a públic de totes les edats, demostrant una agenda d’activitats molt dinàmica, setmana rere setmana, al llarg de tot l’any.

Per començar, el dissabte al matí, la Regidoria de Turisme planteja una activitat de dinamització en el Centre d’Interpretació Explora dins del cicle «Explora el Dissabte», en aquesta ocasió centrada en la màgia. No és necessària inscripció i la duració de l’activitat és de 10.30 a les 14.00 hores. El diumenge 12, al matí, tenim una altra activitat per a descobrir Alcoi amb una ruta dinamitzada amb jocs que permetrà als seus participants descobrir les antigues muralles de la nostra ciutat. La ruta la realitza la Regidoria de Turisme i per a participar, cal inscriure’s en la Tourist Info. També el diumenge, hi ha visita guiada a les Pintures Rupestres a la Sarga, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, on cal inscripció prèvia al telèfon 965537144 o en el web www.sarga.org ja que són grups reduïts.

El mateix diumenge per als que els agrada l’esport també hi ha una interessant activitat, de 10.30 a 14.00 hores, a la zona del riu, situada entre el carrer Calderón i el Centre d’Interpretació Explora. Els participants podrà fer tirolina, tir amb arc, pont tibetà, futbol 3×3 i moltes altres coses, i participar en sorteig de material esportiu. Totes les activitats són sense cost i per a públic de totes les edats.

Però a banda d’esport i patrimoni, tenim també propostes culturals relacionades amb les arts plàstiques. Dissabte a les 12 hores hi ha una visita guiada a l’exposició de l’IVAM a l’edifici de l’antic Monte de Piedad. Entenent l’exposició «Tota la Ciutat parla d’això. Pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM» com un conjunt d’escenes d’accions, es proposarà al grup esbrinar la història que darrere d’elles s’amaga. De manera conjunta anant des del que és tangible a l’intangible, de la cosa tècnica a la poètica, o a la inversa, es construirà de manera grupal un relat conjunt, partint de l’obra i trajectòria artística dels i de les artistes com a inspiració.

El diumenge tenim una altra proposta familiar en el IVAM CADA ALCOI, a les 11 hores, una visita-taller al voltant de la mateixa exposició “Tota la Ciutat parla d’això. Pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM”. L’exposició porta per nom una frase misteriosa procedent de l’artista Eduardo Arroyo. A partir d’aquest misteri, com si es tractara d’un encanteri, explorarem la nit, els gàngsters, els gratacels, els neons, els crims per descobrir… Emprant les referències del cinema negre, els visitants s’endinsaran en les diferents imatges evocades de la ciutat, des del 1956 fins a 2002, ciutats en transformació, ciutats que creixen amb nosaltres, ciutats aficionades i viscudes. Es proposarà a les famílies esbrinar una sèrie de pistes sobre les escenes oposades, per a recollir amb els nostres dispositius mòbils els successos, i generar un diàleg en el llenguatge d’aquest cinema negre entre els visitants, les obres i la nostra imaginació. En finalitzar les sessions recollirem i projectarem en una mostra totes les filmacions realitzades. Per a totes dues activitats, la inscripció es fa en el taulell abans de començar l’activitat.

A banda d’aquestes activitats familiars, també hi ha més propostes, algunes gratuïtes i altres de pagament, totes elles es poden consultar, i adquirir electrònicament si és el cas, en l’agenda municipal de la ciutat, www.ticketalcoi.com.