La Regidoria de Promoció Econòmica, Formació i Innovació realitzarà el pròxim divendres, 17 de maig al matí, amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat una fira per a mostrar als alumnes de manera pràctica totes les possibilitats d’estudis de Formació Professional que existeixen a Alcoi.

La jornada en la qual s’espera aglutinar a més de 700 persones, repartides entre l’alumnat que acudirà per a conéixer què poden estudiar, i aquells alumnes de Formació Professional que ja estan cursant estudis i que mostraran de manera pràctica als joves en què consisteix els cicles que estan cursant.

Manolo Gomicia, regidor de Promoció Econòmica, Formació i Innovació, destaca l’aposta per la Formació Professional que s’ha fet als últims anys: «Aquesta fira acordada amb els centres educatius i també al Consell de l’FP demostra l’interés que existeix per part de tots: administració local, centres educatius i empreses de la comarca, per seguir fomentant la formació professional a Alcoi, donant resposta a les necessitats de personal qualificat que tenen les nostres empreses així com oportunitats de formació i inserció laboral a la societat».

La trobada està pensada per a alumnes que acaben ara, al mes de juny, els seus estudis d’Educació Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius perquè coneguen totes les oportunitats que ofereixen els estudis de Formació Professional a Alcoi en les diferents modalitats i graus que existeixen. Les diferents branques que presenten estudis a la fira «Habilitats FP Alcoi: Un món d’oportunitats» són: Administració i Gestió; Hostaleria i Turisme; Informàtica i Comunicacions; Imatge Personal; Electricitat i Electrònica; Fabricació Mecànica; Química; Sanitat; Seguretat i Medi Ambient; Comerç i Màrqueting; Tèxtil, Confecció i Pell; Fusta, Moble i Suro; Energia i Aigua; Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Arts Gràfiques; Transport i Manteniment de Vehicles.

Gomicia també ha afegit: «Les diferents mesures que hem impulsat, com l’entrada en Xarxa FP i la mobilitat d’alumnes i professorat en Europa, situant-nos com una de les ciutats europees més actives; la creació del Consell de l’FP; la recuperació del CEFIRE; la creació del segon CEFIRE específic en FP de tota la Comunitat Valenciana, especialitzat en digitalització, intel·ligència artificial i bigdata que tindrem aquest any en Alcoi; i la inversió econòmica que suposarà el Programa Edificant per millorar centres educatius que imparteixen aquesta formació demostren la importància que li donem a l’FP i l’aposta transversal que fem per convertir a la nostra ciutat en una ciutat referent en formació i ocupació».