Podem fa setmanes que està treballant la proposta de ciutat amb la gent. I una de les línies estratègiques de ciutat és la sostenibilitat. Una Nova Transició Verda Municipal emmarcada dins de la proposta autonòmica d’Unidas Podemos. Per això proposen que Alcoi s’adherisca al Pacte de Milan de Política Alimentària, un acord a nivell mundial firmat en octubre de 2015 per 116 ciutats – entre elles sis espanyoles -, basat en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles que garanteixin l’accés a menjar saludable i de proximitat.

Segons afirma Naiara Davó, candidata a l’Alcaldia d’Alcoi, “amb aquesta proposta volem transformar el model agroalimentari municipal, activant el Consell Agrari Municipal per fomentar el producte local i saludable. Ni podem viure d’esquenes als productes de les nostres comarques ni podem obviar els problemes d’obesitat i mala nutrició infantil i juvenil.”

Al mateix temps, conclou, Naiara Davó “tenim l’obligació de planificar una proposta agroalimentària de ciutat que faça avançar a Alcoi cap a la sostenibilitat, amb aliments més saludables i de proximitat, que estimulen l’economia local i combatisquen el mals hàbits alimentaris.”