Els creadors de diferents disciplines podran presentar la seua candidatura a les ajudes llançadora que, per primera vegada, ha posat en marxa l’Ivam Cada Alcoi i que, aquest matí, ha aprovat la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi. 30.000 euros repartits en tres subvencions individuals per a creadors que desenvolupen la seua tasca en el món de la música, les arts escèniques i el vídeo-art.
Unes innovadores ajudes amb una quantia considerable perquè els creadors realitzen els seus projectes a l’edifici alcoià de l’antic Monte de Piedad com a residents, i que han estat creades amb la col·laboració d’entitats i de reconegudes persones del món cultural. Ajudes individuals de 10.000 euros per a creadors de l’àmbit de la música, arts escèniques i vídeo-art que permetran als artistes desenvolupar un projecte en l’Ivam Cada Alcoi, un edifici de més de 1000 m2 d’estil modernista valencià, dedicat a la cultura, que va ser inaugurat el passat mes de novembre, i que acull la primera subseu de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) a la Comunitat Valenciana.

El jurat que decidirà la concessió de les ajudes estarà format per l’Ajuntament, per representants de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), la Fundació CAM, la UPV, la UA i l’EASD, totes elles importants entitats culturals i docents que han col·laborat des de l’inici en la concepció i conceptualització d’aquestes ajudes llançadora.

Raül Llopis, regidor de Cultura, explica la importància d’aquesta aposta per part de l’Ajuntament d’Alcoi: «Parlem d’unes ajudes desconegudes fins ara en una ciutat mitjana com Alcoi, tant per la seua elevada quantia econòmica com per les possibilitats que ofereixen als creadors en l’ús d’instal·lacions. Recordem que són beques residència en un edifici dotat d’un estudi de gravació propi, un saló d’actes amb alta tecnologia i un piano de cola; o sales adients per les tecnologies més punteres. Els creadors van a trobar a Alcoi un contenidor cultural referent com el Ivam Cada Alcoi des d’on projectar la seua obra a tota la Comunitat Valenciana i Espanya».

L’edil delegat de cultura afegeix que «són ajudes obertes a creadors de tot el territori estatal que vinguen a desenvolupar les seues creacions a Alcoi. Hem treballat molt i, sobretot, amb molta gent perquè aquestes ajudes llançadora siguen un exemple per a altres ciutats i estem segurs que impulsaran de manera decidida eixa factoria creativa que volem que siga Alcoi».