L’altre dia, escoltant la tertúlia de Ràdio Alcoi, em va cridar molt l’atenció que el sr. Jordi Martínez, regidor d’obres i serveis de l’Ajuntament per part del PSOE, traguera pit dient que ells, el govern de Toni Francés, havien dut la Universitat d’Alacant a Alcoi. És cert: aquest curs s’ha inaugurat el Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant amb un grup del grau d’Educació Infantil. Entràvem en any electoral i era una nova basa a jugar. Les condicions per encetar el camí d’aquest campus eren les adequades? Puc donar fe que no. Jo sóc una de les alumnes d’aquest grup i sabent de partida algunes de les limitacions (amb el temps n’he sabut moltes més), em vaig matricular perquè la meua situació familiar m’impedeix desplaçar-me a Alacant o a Ontinyent, els llocs més propers on també podria haver cursat aquesta carrera.

Ja d’entrada, crida l’atenció que s’haja escollit aquest grau en concret per inaugurar el Campus estant ja a Ontinyent; en canvi, la capital de la Vall d’Albaida no té Educació Primària i, per tant, hauria estat més lògic que Alcoi ho aprofitara i s’haguera erigit en l’únic lloc amb eixa oferta a les Comarques Centrals. És poc comprensible un mateix grau especialitzat en dues ciutats separades per menys de mitja hora. També cal que la gent sàpia que, de partida, el Deganat de la Facultat d’Educació ja va advertir de les limitacions d’encetar aquest curs, perquè no veia les condicions ni els mitjans més idonis per fer-ho. Finalment, ho va acceptar per lleialtat amb la institució, amb la Universitat d’Alacant, que va adquirir el compromís amb l’Ajuntament d’Alcoi.

El professor del Pla d’Acció Tutorial està lluitant per a que milloren algunes coses, però encara no veiem resposta a diferents insuficiències, moltes d’elles greus: a falta d’un espai propi, ens han reclòs en l’última planta de l’edifici de la Cambra de Comerç, un quart, on no podem muntar per l’ascensor perquè és prou roïnet i s’espatlla amb facilitat; no tenim aula d’informàtica, la Cambra ens la va cedir un dia per insistència d’un professor, però va costar unes quantes setmanes obtenir el permís; no tenim biblioteca ni servei de préstec amb el Campus de Sant Vicent (si volem un llibre, hem de baixar a Sant Vicent a per ell); no tenim servei de reprografia; no tenim club social o cantina amb preus assequibles per a alumnes, com sí tenen els nostres companys de Sant Vicent; tampoc un conveni amb alguna cafeteria per tenir indirectament aquest recurs; no hi ha espai de pàrquing per als alumnes que vénen de fora, que en són prou; en hivern no hi ha manera de regular adequadament la calefacció i sempre fa molta calor, i ara aquests darrers dies de curs, amb l’aire condicionat, que tampoc es regula bé, ens pelem de fred; fem classe només per la vesprada i d’això ens vam assabentar a darrera hora, no ho vam saber en la matrícula; no hi ha espais de tutories; la capacitat de l’aula és insuficient per a fer exàmens; sembla que no podrem fer 3r i 4t a Alcoi, ens haurem de baixar a Alacant a meitat de carrera; no hi ha zona per a la pràctica d’esports… I tot això pagant la mateixa matrícula que paga un alumne que estudia al Campus de Sant Vicent; el mateix preu, amb menys de la meitat dels serveis.

Per tant, el que li demanem al PSOE és que, almenys, tinga la decència de no traure pit, de no posar-se medalles amb aquesta qüestió, perquè fa una mica de vergonya aliena sentir-ho.

Les alcoianes i els alcoians necessitem un nou govern que es preocupe pel contingut i la qualitat dels serveis, que no es conforme amb les inauguracions, els titulars, les fotos i les medalletes, i després s’oblide dels ciutadans que en són usuaris. Un govern que treballe per l’excel·lència, i que aparque els interessos personals per prioritzar els interessos de totes i tots. En això consisteix la proposta de Guanyar Alcoi: en lluitar per la ciutat que ens mereixem les alcoianes i els alcoians.

Inma Belda, candidata de Guanyar Alcoi

i estudiant del grau d’Educació Infantil

a la Universitat d’Alacant – Campus d’Alcoi.