El dilluns van començar les obres de la segona fase de consolidació del talús on estan situades les filaes Abencerrajes, Llana, Realistes i Muntanyesos, en el llit del riu Barxell. Aquestes obres han estat adjudicades a l’empresa Contratas Vilor, SL per valor de 402.930 euros, iva inclòs, amb un termini d’execució que acaba a finals de setembre.
El primer trimestre de l’any es va realitzar la primera fase d’aquestes obres que consistia en el re calçament de l’edifici situat en el carrer Bisbe Orberà. Aquestes obres que ja estan acabades han sigut realitzades per l’empresa Promed Consulting amb un pressupost de 107.812 euros. Una vegada es realitzava aquesta intervenció, de manera paral·lela, es preparava la segona fase que consistia directament en la consolidació de la part de sota del talús, i que suposarà el desbrossament d’aquesta zona, la consolidació del terreny, la desaparició del balcó actual i la construcció d’un nou balcó.
El regidor de territori i ciutat intel·ligent, Manolo Gomicia, ha indicat que s’espera que l’actuació estiga finalitzada abans de Mig Any: «La segona fase per consolidar el talús on estan les filaes Realistes, Llana, Muntanyesos i Abencerrajes ja estan en marxa i el termini d’execució de les obres acaba a finals de setembre. En total aquestes obres suposaran més de mig milió d’euros però les arques municipals només aportaran 250.000, euros ja que hem aconseguit una subvenció del Ministeri de Política Territorial del 50%».
Les obres realitzades, tant en la primera fase com en la segona, suposaran una inversió econòmica de més de 500.000 euros, subvencionats en un 50% pel Ministeri de Política Territorial y Función Pública, ja que el projecte presentat per l’Ajuntament per a reparar el talús, afectat per un temporal d’aire, pluja i vent, i que va ser aprovat per l’administració estatal subvencionant la meitat de l’actuació.