Les obres per a crear una via per a ciclistes i vianants en la cornisa nord de la ciutat ja han sigut adjudicades. L’empresa que les realitzarà és Tecnología de la Construcción y Obras Publicas SA, de les huit que optaven, per un preu de 911.746,86, iva inclòs, dels 970.149,88 amb els que sortia la licitació. Cal recordar que aquest projecte té una ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total. Aquesta ajuda està dins de les subvencions creades per la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General d’Administració Local per a la creació de vies per a ciclistes i vianants i plans de mobilitat dels municipis de la Comunitat Valenciana.
Amb un recorregut total de 9 quilòmetres amb dos carrils, un per cada sentit de la marxa, el projecte aprovat per l’Ajuntament d’Alcoi unirà la via verda situada en Batoi amb la passarel·la creada recentment que uneix Alcoi amb Cocentaina seguint la cornisa nord de la ciutat. Per tant, aquest nou espai pensat tant per a vianants com per a ciclistes integrarà les vies verdes dins de la ciutat i convertirà aquest recorregut en part d’una de les vies verdes més llargues de tota la Comunitat Valenciana que unirà la ciutat de Yecla amb Gandia.

El temps d’execució de la infraestructura està previst en 4 mesos i s’espera que les obres comencen en les primeres setmanes del mes de juny. La construcció aposta per millorar la mobilitat sostenible de la ciutat i també vol convertir aquest recorregut verd que travessarà la ciutat en un atractiu per als alcoians i els visitants que ja utilitzen de manera massiva altres infraestructures d’aquest tipus com la via verda entre Batoi i el poliesportiu.

La ruta circularà en paral·lel al conegut com el «Bulevard», i facilitarà la construcció del mateix ja que té en compte el projecte consensuat amb els veïns per a la realització d’aquesta nova infraestructura. Un altre dels avantatges de la nova via serà la solució definitiva a un dels punts més conflictius per a la seguretat que està situat en el conegut com el pont de les Paules, ja que el projecte crea un espai segur per als vianants i ciclistes. El projecte de l’eix municipal té previst la creació de 367 noves places d’aparcament, i la pèrdua de 222, per tant, hi haurà 145 noves places d’aparcament, una vegada estiga finalitzat.