Podem porta setmanes treballant la proposta de ciutat amb la gent. I pel que fa a la política fiscal, entre d’altres punts, proposen pujar el 50% de l’IBI als bancs, als grans tenedors d’habitatges i als fons d’inversió.

Segons afirma Cristian Santiago, número 2 de la candidatura municipal, “No podem permetre que la banca o els fons d’inversió tinguen vivendes buides i tancades mentre la gent té dificultat per accedir a la vivenda.”

Per això, Cristian exposa que, “pujant l’IBI als grans tenedors de vivenda (aquells amb més de 10 propietats, i que a més acostumen a ser els fons voltor) i als bancs que les tenen buides, volem facilitar que eixes vivendes es posen en lloguer o venda”.

Afirma també que “d’aquesta manera, aconseguirem que la banca retorni una part d’aquests 60.000 milions d’euros que se’ls va prestar al seu dia i encara no han tornat”.

A més, Podem indica que instaran al Govern Central a definir per llei el que es considera “vivenda buida” per a facilitar-ne els tràmits.