El projecte municipal APPI (Atenció Prenatal i Primera Infància), més conegut com «Entendre al bebé» de la Regidoria de Polítiques Socials, que va rebre el premi bones pràctiques per part d’UNICEF dins del programa «Ciutats Amigues de la Infància», ha preparat unes jornades aquesta setmana. Les dues sessions pretenen acostar la importància del món emocional a les famílies amb interessants activitats.
La primera jornada tindrà lloc el divendres, 24 de maig a les 18.00 hores en el Centre Cultural Mario Silvestre, sota el nom «Educando en emociones antes de nacer» que estarà impartida per Begoña Ibarrola. La segona jornada serà el dissabte 25 de maig en l’IVAM CADA ALCOI, a les 11.30 hores i es requereix inscripció prèvia, ja que l’aforament està restringit a 25 infants i 25 mares o pares. Aquesta jornada amb el nom «Música i joc en família. Educant en emocions» la realitzarà el grup «Tamborets de Carabassa» i l’alumnat del Conservatori de Música d’Alcoi. Per a inscriure’s, cal contactar amb appi@alcoi.org.
Cal recordar que des de la seua posada en marxa, el programa municipal APPI ha atés a centenars de famílies, des dels mesos previs al naixement dels seus fills fins als primers mesos de vida, ajudant-los en «fomentar» l’afecció entre les i els progenitors i els seus bebés. Es tracta d’un programa pioner en la Comunitat Valenciana, que se centra en la prevenció des de l’embaràs i en fomentar un estil de relació familiar centrat en la criança respectuosa.
Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, explica la jornada: «A banda de la intensa tasca que es realitza des del programa APPI directament amb les famílies, sempre intentem també fer activitats més obertes a tota la ciutadania com les que hem fet de Carlos González o Catherine l’Ecuyer on les famílies alcoianes sempre ens sorprenen amb una gran resposta. Esperem que aquestes jornades continuar aprofundint en les relacions d’afectivitat familiar».

Cartell