El número 2 de la candidatura de la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi, Pablo González, ha reclamat a l’alcalde Toni Francés “qui assumirà les possibles conseqüències que pot tindre per al Consistori l’adjudicació irregular del projecte per a la construcció del pont de Serelles”, després que la Regidoria d’Obres i Serveis anunciara fa uns dies la licitació de les obres en base a un projecte que una sentència judicial indica que “deu ser declarat com a baixa temerària.

Després de conèixer la carta remesa per l’empresa que en el seu dia va guanyar el concurs i va ser apartada per adjudicar el projecte a una segona mercantil, el candidat de Guanyar Alcoi expressa la seua indignació: “Hi ha una sentència judicial que reconeix que l’UTE a la que l’Ajuntament va adjudicar el projecte va presentar una proposta que ha de ser declarada com a baixa temerària. I el govern ha presentat recurs, val. Però ha fet cas omís de la sentència i, sense esperar el recurs, ha licitat les obres en plena campanya i fent ús de l’electoralisme més irresponsable i brut. I ho fa en base a un projecte que el jutjat qualifica com a baixa temerària. Si ara el recurs no s’accepta, qui assumirà responsabilitats?¿Tornem al bucle d’impunitat política que pensàvem que havia quedat enrere, dels casos com la Rosaleda, o la pròpia urbanització de Serelles?”, es pregunta González.

Després de llegir la sentència, Pablo González incideix en la gravetat de portar avant un projecte que un jutjat estima com a baixa temerària: “El que queda clar en la sentència és que l’UTE, per adjudicar-se el concurs, intenta estalviar en conceptes com els els sous i la seguretat social dels treballadors, assenyalant la pròpia sentència que s’incomplirien els convenis col·lectius”; per a González, “des de la institució municipal no poden amparar-se irregularitats que poden acabar suposant sobrecostos per a la ciutadania”. En aquest sentit, recorda, a més, que el programa de Guanyar Alcoi inclou l’establiment de clàusules de responsabilitat social per a aquelles empreses que contracten amb l’Ajuntament en matèria de drets laborals.