Alcoi ha posat en marxa, des de 2016, huit sortidors i fonts ornamentals de la ciutat amb la intenció de millor la imatge d’Alcoi i la vida urbana però, també, per a tancar una llarga etapa de 20 anys on després del brots de legionel·la, les fonts han estat sense aigua i els alcoians no han pogut gaudir d’elles.
A finals del 2016, l’aigua tornava a les fonts de la ciutat, i tant els dos sortidors de l’emblemàtica Glorieta com la font situada al parc del Sindicat tornaven a brollar 17 anys després. Eren les primeres d’una sèrie d’actuacions que tenien com a objectiu que els sortidors i fonts alcoianes tornaren a fer sentir el soroll de l’aigua als parcs i carrers de la ciutat. Una aigua que brollava després d’intenses gestions del govern municipal i de conversacions amb la Conselleria per, des de la responsabilitat, tancar una etapa i poder tornar a la ciutat el soroll de l’aigua.
Després de les tres primeres fonts ornamentals, també en 2016, el sortidor del Parterre arrancava de nou. Ja en 2017 arribava una altra de les fonts més emblemàtiques de la ciutat, la de la Rosaleda, i en 2017 seria, el sortidor de la Plaça Espanya el que ja donava la benvinguda al centre alcoià, de nou, amb aigua.
Per acabar, en 2019, el parc de Caramanxell, situat al costat de l’EIMA Zona Nord, també recuperava el seu sortidor i hui, la octava font ornamental, situada a esquenes de l’amfiteatre d’Armando Blanquer, també emblemàtica per al barri de la Zona Nord, brollava amb força.
El regidor d’obres i serveis, Jordi Martínez, es mostra satisfet d’aquest pas decisiu per tancar una etapa de dos dècades sense aigua a les fonts ornamentals: «Per al govern és molt significatiu acabar aquesta legislatura amb l’obertura del sortidor de l’amfiteatre Armando Blanquer que se suma a totes les fonts ornamentals, huit en total, que, en aquests últims anys, hem pogut obrir, acabant així amb una etapa molt trista on les alcoianes i alcoians no podien gaudir amb normalitat d’aquestes fonts ornamentals».
D’altra banda, Martínez també ha volgut agrair a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, el diàleg i disposició, des de la responsabilitat, per poder fer possible l’obertura de les fonts a Alcoi.