Alcoi ha deixat preparats els 21 col·legis de la ciutat en els que les alcoianes i alcoians podran votar el pròxim diumenge 26 de maig des de les 9.00 hores fins a les 20.00 hores de manera ininterrompuda. Tant els col·legis com les 88 meses electorals amb un total de 176 urnes es mantenen igual que en les eleccions estatals i autonòmiques del 28 d’abril, i només augmenta el nombre d’electors. 202 ciutadans més podran exercir el seu dret al vot, ja que en aquestes eleccions, els estrangers que compleixen una sèrie de requisits, i que han manifestat la seua voluntat de votar en el termini establert, també podran participar.
Com a principal novetat, en aquestes votacions, el diumenge des de les 8 del matí i fins que es tanquen els col·legis, hi haurà un telèfon gratuït, 900750070, per consultar en quin col·legi i mesa es pot exercir el dret al vot. El telèfon se suma a l’aplicació que també està disponible per consultar aquesta mateixa informació, https://www.alcoi.org/censo/.

Les alcoianes i alcoians, aquest diumenge 26 de maig, a més d’elegir els seus representants europeus, 54 diputats en total s’elegeixen en Espanya, també decidiran qui són les 25 persones que aquesta legislatura formaran la Corporació local. En els anteriors comicis de 2015, a Alcoi es van depositar un total de 32.459 paperetes destinades a elegir la corporació local, amb un índex de participació del 68,88%.
Seran l’onzena vegada que els ciutadans de la ciutat dels ponts acudeixen a les eleccions municipals des d’aquella primera volta, ja en democràcia, el 3 d’abril de 1979. Al mateix temps, serà la huitena volta que voten els seus diputats europeus des que, el 10 de juny de 1987, els espanyols ho poguérem fer per primera vegada com a membres de la Unió Europea.

Cal destacar que en les passades eleccions del 28 d’abril, amb la finalitat de facilitar l’accés als votants, es van canviar d’ubicació 7 meses electorals que continuen en aquestes eleccions. Són les meses ubicades al Col·legi Santa Anna que han passat al Centre Cervantes Jove (c/ Els Alçamora, 1). Són la 41U – 42A – 42B – 42C – 48A – 48B. Per tal d’apropar les urnes als votants, el Districte 2, Secció 3, s’ha subdividit en dos, quedant-se una mesa on estava ubicada que és a l’AV Font Roja (El Camí, 40), i l’altra en el Campus d’Alcoi UPV (Pl. Ferrándiz i Carbonell,1). En ambdós, votaran per proximitat. La mesa que s’ha canviat és la 2-3-A.

«Esperem que siga una jornada tranquil·la i participativa, i que, una volta més, les alcoianes i alcoians, de manera democràtica, diguen amb el seu vot el futur que volen per a Europa i per a la seua ciutat», ha declarat la regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano.

Un centenar de funcionaris locals treballaran perquè les eleccions puguen realitzar-se amb normalitat a la nostra ciutat. Uns 30 representants de l’administració i 6 auxiliar estan encarregats de donar informació als electors, garantir que es compleixen tots els requisits, solucionar incidències i passar les dades de participació i d’escrutini al centre de dades. Tots ells, estaran acompanyats d’uns 100 policies, nacionals i locals, per torns, que estaran presents als espais habilitats per a exercir el vot a més de fer rondes per la ciutat.

D’altra banda, treballarà personal sanitari per traslladar als malalts que ho han sol·licitat fins als col·legis, i personal de «Correos» repartirà en les meses el vot per correu. En total, més de 800 persones han exercit el seu vot per correu en aquestes eleccions. També les brigades de serveis i manteniment elèctric estaran pendents de solucionar qualsevol incidència i de retirar el material electoral, una vegada es tanquen els col·legis, perquè demà els centres tornen, amb normalitat, a la seua activitat.

L’escrutini de les eleccions europees serà el que es realitzarà en primer lloc pel que, fins a passades les deu de la nit, no s’espera que es tinga dades dels resultats electorals dels comicis locals.