Alcoi tornarà a ser la capital valenciana del teatre entre el dilluns 3 i el dijous 6 de juny amb la celebració de la XXIX edició de la Mostra, que aposta més que mai pels espectacles de la Comunitat amb la participació de 13 companyies valencianes. Espectacles de tots els formats i totes les disciplines: Teatre a l’aire lliure, Dansa, comèdia, circ, titelles, titelles itinerants o teatre d’objectes.

La Mostra se celebra de dilluns a dijous, el que permetrà els programadors aprofitar les jornades laborals visionant espectacles i contactant amb les companyies, però també suposa una gran oportunitat perquè el públic d’Alcoi i les Comarques Centrals puguen gaudir d’estrenes i de funcions de primer orde nacional i internacional.

El centre neuràlgic de la Mostra se situa enguany al CADA, on a banda de trobar-se l’oficina d’acreditacions, tindran lloc activitats professionals i també actuacions teatrals com per exemple la de la companyia ‘Paraules d’aire’, que farà dimecres 5 de juny 4 passes de ‘Natura’, una obra de microteatre de Titelles escrita per Diana Bernal.

Els altres espais teatrals són el Teatre Calderón, el Teatre Principal, el Centre Cultural , Teatre Salesians (centrat en espectacles juvenils), i la Plaça de Dins i el Passeig de Cervantes com zones a l’aire lliure.

20 companyies de les quals 13 són de la Comunitat Valenciana, 3 catalanes, 2 andaluses, 1 gallega, abanda d’una co-producció catalana-madrilenya. En total es representaran 27 funcions, perquè algunes d’elles s’ofereixen en diferents passes per atendre als programadors i també al públic en general.

Moment de la presentació