La Creu de Lampedusa, elaborada amb fusta de pasteres utilitzades per immigrants i refugiats, que va ser beneïda pel papa Francesc, estarà fins demà a la nostra ciutat. Hui fins a les 19.30 h estarà a l’ajuntament i a aqueixa hora es traslladarà en peregrinació fins a l’Església de Santa María, on hi haurà una Eucaristia i posterior veneració de la Creu. En l’ajuntament es pot signar un llibre per expressar la solidaritat de la ciutadania. Demà la creu visitarà alguns col·legis.

Aquesta creu, que ha recorregut diverses ciutats a Espanya, rep el nom de l’illa italiana on va acudir el papa Francesc el juliol de 2013, i on dies abans va naufragar un vaixell amb immigrants i refugiats, dels quals 349 van morir. El Papa va rebre aquesta creu com a regal per la fundació italiana Casa dello Spiritu e delle Arti (Casa de l’esperit i de les arts), la va beneir i va animar a portar-la per tot el món.

L’alcalde, Toni Francés, ha destacat que “Agraïm l’oportunitat de rebre aquesta creu, que està en l’ajuntament que és la casa de tots i representa la ciutat d’Alcoi, una ciutat oberta i integradora, que sempre ha sigut capaç de respondre davant de les injustícies i desigualtats. Estem vivint una època en la qual cada dia vivim un drama que és insuportable i davant del qual no podem ser indiferents i tots hem de comprometre la nostra voluntat per intentar que canviem eixa situació i eixes persones senten que Europa, Espanya i Alcoi, ajudem per pal·liar eixe drama i no hi haja més morts. La creu ens ha de conscienciar per a treballar tots junts perquè desaparega aquest drama”.

La iniciativa de la creu itinerant -que es diu ‘Viatge de la Creu de Lampedusa’ part de la fundació italiana Casa dello Spiritu e delle Arti que des de fa anys treballa a Milà amb les persones més desfavorides i té com a objectiu transmetre un missatge de solidaritat i pau entre les ciutats, comunitats, parròquies i cultures.