Aquest matí, a les instal·lacions del Centre de Malalts Mentals (CEEM), situades al Barranquet de Soler, s’ha produït la recepció de les obres per part dels tècnics municipals de l’Ajuntament. Amb l’anomenada acta de recepció, les obres estan finalitzades i recepcionades i el Consistori ja pot fer entrega de les instal·lacions a la Conselleria d’Igualtat i de Polítiques Inclusives. Cal recordar que aquest centre, de caràcter comarcal, és una infraestructura molt demandada pels malalts i les seues famílies i constarà de 40 places de residència i de 20 places de centre de dia.

Les obres municipals han consistit en la climatització, actuacions contraincendis i telecomunicacions i han suposat, finalment, un cost de prop de 300.000 euros. Cal recordar també que al Pressupost de la Generalitat Valenciana hi ha dos milions d’euros per equipar l’espai una vegada se signe la cessió d’aquest. La gestió del centre, de caràcter comarcal, també serà de competència autonòmica.

Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, destaca el fi d’una llarga lluita: «Portem molts anys lluitant per un CEEM que vam heretar: unes obres paralitzades, amb impagaments i molts problemes legals. Unes obres que, com els habitatges del grup Sant Jordi, afecten directament a la vida de les persones, i a les que l’Ajuntament i la Generalitat hem donat solució».

Mira afegeix: «Aquest centre de malalts mentals, situat a Alcoi és molt necessari. 60 places per als malalts i les seues famílies que també suposarà llocs de treball a la nostra ciutat. L’esforç sempre té els seus fruits, en aquest cas, els entrebancs de tot tipus s’han fet eterns però, per fi, hui estem en disposició de cedir el CEEM a la Conselleria. Personalment m’haguera agradat acabar aquesta legislatura amb el CEEM en marxa però, almenys, la nostra feina està acabada i això és una gran satisfacció. Hui és, sens dubte, un moment important per donar les gràcies a tots els que han treballat incansablement per aquest projecte, tots ells saben el que ha costat i, sense ells, no haguera sigut possible».

CEEM Barranquet

CEEM Barranquet