Ja està publicada al BOP número 102, del dijous 30 de maig de 2019, una nova edició de les ajudes de la Regidoria de Comerç per a fomentar l’obertura de comerços a les zones del Centre d’Alcoi marcades com a prioritàries en el projecte. Es tracta d’una àrea de 12 hectàrees, que engloba des del carrer l’Escola fins a Sant Mateu, i des de Sant Nicolau a Roger de Llúria, tots ells, carrers on l’Ajuntament vol fer un especial esforç per afavorir l’obertura de negocis. No obstant això, i malgrat que aquests carrers són prioritaris, també es pot obtenir ajuda per els negocis oberts al centre històric sempre que queden crèdits disponibles.
Les ajudes es poden demanar fins al 15 d’octubre de 2019, i es mantenen les mateixes quanties de l’any passat, amb la possibilitat d’una subvenció a la rehabilitació de locals comercials fins al 70% i un límit de 10.000 euros i, una altra ajuda que pot arribar als 3.000 euros per l’obertura del negoci en si. Recordem que es té en compte, de manera especial, que siga un comerç relacionat amb l’artesania i que estiga a l’àrea d’influència.

Sobre l’ajuda per l’obertura de negocis amb una quantia que pot arribar als 3000 euros, es demana un contracte de lloguer de mínim 1 any o un contracte de compravenda d’un local al centre de la ciutat. També, haver sol·licitat la llicència d’obertura.

La regidora de comerç, Vanessa Moltó, es mostra satisfeta amb el projecte: «Les ajudes per obrir negocis al centre d’Alcoi han sigut un èxit, en poc temps hem aconseguit donar-li una espenta important a l’obertura de comerços en carrers que s’havien quedat pràcticament buits, i la gent és molt conscient d’aquest canvi perquè ens el comenten». Moltó també afegeix: «Aquest any, esperem rebre més demandes perquè encara veiem possibilitats de creixement, però, no vull oblidar-me tampoc d’agrair a tots els que han participat aquests dos primers anys. Eixes 45 ajudes tenen nom i cognoms, negocis que han donat vida a la nostra ciutat, persones que amb el seu treball han ajudat a millorar el centre històric d’Alcoi».

Amb el llançament de les ajudes, el programa compleix la seua tercera edició. Cal recordar que, durant els dos anys anteriors, es van donar un total de 45 ajudes, 16 d’elles en 2017, 5 per rehabilitar locals i 11 per obrir negocis. Unes xifres que van millorar, substancialment, en la segona convocatòria, augmentant fins a les 29 en 2018, 11 per a la rehabilitació de locals i 18 per a la posada en marxa de negocis.
Els nous negocis que s’han obert aquests dos anys han destacat per ser negocis de productes d’alimentació gurmet o menjars preparats però, també hi havia, tendes de roba, perruqueries, artesania… En relació als carrers, han pujat la persiana diferents negocis en Mossén Torregrossa, Sant Tomàs, Sant Llorenç, Sant Nicolau o Avinguda País Valencià, entre altres. I recentment, també s’ha notat un increment en plantes baixes que estan rehabilitant-se i, fins i tot, alguns comerços han obert al carrer Sant Francesc.