Des de Compromís es critca el fet de que estigam “a un mes de juliol i encara no sabem la programació de l’Estiu Festiu”, que la regidoria prepara tots els anys, amb la intenció de dinamitzar la ciutat i donar alternatives culturals i d’oci als alcoians que per faena, per voluntat o per falta de mitjans passen l’estiu a la nostra ciutat.

Ivorra comenta «Som conscients que els processos electorals darrers mesos han ocupat gran part de l’interés mediàtic, però la ciutat no para, i les activitats que haurien d’estar ja publicitant-se han de preparar-se amb molta antelació per assegurar la qualitat de les activitats». El portaveu de Compromís continua «l’any passat es va reduir la quantitat d’activitats considerablement, i les poques activitats programades van ser per la Diputació d’Alacant i el seu programa «Música als Pobles».

«Altre tema que també ens preocupa de la falta d’interés del regidor per les activitats de l’estiu són les dates de programació» en paraules del regidor de Compromís «l’any passat sols 3 activitats de les 18 que estaven programades, ens feien a l’agost. La funció de l’Estiu Festiu de donar alternativa d’oci cultural i de qualitat als nostres ciutadans, i en especial als joves i als més majors, en període de vacances. Però aquesta funcionalitat queda totalment desvirtuada en mans del govern socialista. Pensem que el concepte de la regidoria de dinamitzar l’agost, queda molt llunyana del que és una bona programació cultural per a una ciutat com la nostra, fet que incompleix un dels acords a l’actual pressupost municipal»