Ahir dimecres i hui dijous, 6 de juny, Alcoi està present a Brussel·les, en una exposició on la ciutat mostra els projectes i espais tecnològics amb els quals compta per a atraure inversions relacionades tant amb ajudes institucionals com amb la iniciativa privada. Aquesta és una de les activitats que es realitzen durant dos dies per a finalitzar el projecte “Digital Cities Challenge,” programa de la Comissió Europea amb el qual Alcoi ha desenvolupat durant 18 mesos la seua estratègia digital, sent al costat de Granada i Algesires, una de les 3 úniques ciutats espanyoles seleccionades per a aquesta subvenció.

Durant l’exposició, Alcoi ha presentat en el seu estand informació dels atractius i oportunitats que ofereix el nostre territori. L’afluència de visitants durant tot el dia tant d’altres ciutats, empreses com a membres de la Comissió va ser molt alta. Un projecte que també es poden consultar online en el nou apartat “Digital Land” creat en el portal Alcoi Smart City. Portal que ja compta amb el seu contingut en anglés perquè els visitants europeus puguen descobrir el desenvolupament global de la Smart City alcoiana.

En aquest territori digital trobem ja projectes com “Digital Cities Challenge”, el Àgora, Rodes Districte Digital o l’àrea industrial avançada. També inclou un vídeo de presentació de la ciutat, amb les últimes fites tecnològiques aconseguides i el teixit industrial tecnològic amb el qual ja compta Alcoi, tant en empreses de base tecnològica com en indústries tradicionals que han apostat per la indústria 4.0.

En aquest esdeveniment en la capital comunitària es troba el regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, i el tècnic municipal responsable del departament. Ahir, en l’estand, a més de la visita d’empreses, ciutats i membres de la Comissió Europea, la delegació alcoiana també va conversar amb el Subdirector General de Foment de la Societat de la Informació del Govern d’Espanya, Antonio Alcolea, sobre futurs projectes.

Aquest matí s’ha realitzat una reunió per a crear una xarxa de ciutats Big Data per part de la Comissió Europea, grup format per uns 8 municipis europeus entre els quals es troba Alcoi gràcies al desenvolupament realitzat en aquest camp. També està prevista una reunió de treball amb els representants de la ciutat de Sofia per a buscar futures col·laboracions.

Gomicia es mostra satisfet del camí recorregut i les oportunitats que té per davant la ciutat: “Sempre és interessant poder treballar en xarxa amb altres municipis en un projecte, a més, recolzat per la Comissió Europea amb el que això suposa. D’altra banda, resulta apassionant veure els resultats del programa, els índexs positius i que la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents ens comente que presentaran Alcoi com a bona pràctica. Crec que és un punt i final immillorable de tot el treball que hem realitzat amb passió aquests 8 anys, apostat per la tecnologia, la innovació i la Smart City, un projecte de ciutat en el qual ningú creia quan vam entrar a governar i que, ara, tothom, ha fet seu. Si continuem treballant en aquesta línia tant el teixit empresarial, social com a polític d’aquesta ciutat, Alcoi serà, sense cap dubte, un territori digital referent i de futur”.