Els alumnes de 2n d’ESO de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha estat treballant des de dijous passat, 31 de maig en la preparació d’unes Olimpíades, originals i alternatives, que s’han celebrat aquest matí de divendres, en col·laboració amb l’associació ASPROMIVISE, en el Poliesportiu de Caramanxell. Durant la setmana, els alumnes dividits per equips han hagut d’anar superant diferents fases classificatòries per a triar una seu olímpica, una mascota, un ball representatiu i crear nous esports que on estiguen presents els valors esportius i que contemplen, a més, activitats per a l’esport adaptat.

L’objectiu d’aquest projecte és sigut promocionar els valors de l’esport i acostar als alumnes la realitat de les persones amb diferents capacitats. El format dels projectes és el mateix per a tots els que es realitzen en 1r, 2n i 3r: un repte que completar i una setmana per a dur-lo a terme. El que varia en cada projecte és la temàtica proposta amb la qual de forma transversal es treballa totes les assignatures, a les quals s’afig, a més, l’avaluació de competències personals com l’actitud, el treball en equip, la creativitat i innovació, la planificació i resolució de conflictes i la comunicació.

Durant el matí de hui divendres s’ha posat en escena tot el treball que s’ha anat preparant al llarg de la setmana. La jornada ha començat amb la cerimònia d’obertura, amb una desfilada de cada continent, seguit d’un ball oriental realitzat per algunes alumnes i alumnes de 2n ESO. Seguidament i després d’un temps de calfament, han començat les competicions creuades entre els 4 continents, al final de les quals s’ha realitzat el lliurament de trofeus i medalles. Els esports que s’han jugat no són esports tradicionals, sinó que han sigut creats pels mateixos alumnes, com a part del repte.

Els objectius han quedat més que satisfets i els joves han pogut dur a terme una experiència d’aprenentatge on l’esforç, la solidaritat, el respecte, la companyonia i la diversió han estat presents al llarg de la jornada olímpica.

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi consolida durant el curs 2018-19 el treball per projectes globals iniciats fa quatre anys en 1ºESO. Aquest curs la metodologia de treball cooperatiu per reptes s’ha estès a 3ºESO, ampliant l’abast d’aquesta forma d’aprenentatge. L’institut està convençut que es pot aprendre d’una altra manera, de forma pràctica, a través de l’experiència i, sobretot, gaudint del que es fa.