Aquest és un nou llançament d’una de les peces que formen el flamant disc de VerdCel RAS. ‘L’estenedor’ veu la llum a través d’un altre treball audiovisual de la realitzadora Laura Vaughan.
La cançó tracta de l’ofici de fer cançons i en general de qualsevol labor dedicada a l’intangible creatiu, cultural, artístic. Les emocions són matèria sensible, transmetre missatge a través d’una cançó no té un pes específic, però en canvi ens proporciona una profunditat vital, una experiència humana, que connecta amb el nostre ser més intern i universal.
Altra cosa és com tracta la nostra societat i el sistema en què som immersos els seus fruits. Com ho valora i com ho aprofita.

Com explica Alfons: “En aquests temps de ‘selfies’ i culte a l’ego desfermat, el mirall potser per recrear-nos o per veure’ns amb sentit crític, amb sentit comú, i llavors aprendre i avançar, és a dir, travessar-lo.
Vas deixant fruits pel camí, amb cada camada. Clares i obertes les vores per on vols transitar, no hi ha un destí clar, no es tracta d’arribar enlloc. Que la persona fa l’ofici, dignitat, sense privilegis ni sagnants desigualtats, amb drets i equitat”.

‘L’estenedor’ sembla un tauler de joc comú, un espai per exposar i compartir amb les persones que vulguin acostar-se, a escoltar, a llegir, a veure, el que l’autor els proposa. L’objectiu està per descobrir. Quina és la funció de l’intèrpret final?
Aquest primer disc, ‘RAS’, conté una part d’aquesta temàtica tractada, a mode de manifest poètic i en forma de cançó, però amb el segon àlbum n’arribarà una segona peça complementària a ‘L’estenedor’ que l’ampliarà.
De moment podem gaudir de RAS, treball que pertany al doble disc i novel·la gràfica ‘Bifocal’ que anirà veient la llum aquest 2019.  Hem vist ja un primer senzill amb clip ‘Fum’, i un segon titulat ‘Caretes’. Deu cançons que comencen a transitar l’element aire, protagonista del nou àlbum de VerdCel.

El nou projecte de VerdCel comprèn un doble disc, vint cançons, i l’edició d’una novel·la gràfica que expandeix l’abast de la música i les lletres. El llançament és doble; el primer disc ‘Ras’ ha vist la llum a l’abril de 2019, i el segon disc amb el llibre al setembre de 2019, moment on es reunirà tot el treball.

Alfons Olmo