Nascut a Alcoi en 1942 i treballador de la Caixa d’Estalvis i Mont de pietat d’Alcoi, va decidir dedicar-se a escriure en jubilar-se anticipadament. Va començar per escriure sobre el que coneixia i era la seua afició: la malacologia. El origen y evolución de los moluscos va ser el primer llibre. El segon fou Caracolis, una història sobre la malacologia espanyola des dels seus orígens, al qual seguiren Recopilación sobre el género Morum i en 2004 Moluscos continentales de la provincia de Alicante, amb els quals va cloure aquest cicle dedicat als mol·luscs.

Va arribar al món dels sainets quasi per casualitat. Un any va quedar el premi desert i va decidir que no passaria en el següent. Encara que mai havia escrit teatre, va guanyar el primer premi amb Isc de negre, guardó que va repetir dos anys després amb Quina nit la d’aquell dia. Durant quatre anys va escriure sis sainets, ara recopilats en un volum. Mentrestant, també publicava articles en els periòdics locals Ciudad i El Nostre i en la revista Jubicam. Sumen uns 300 i els ha recopilat en un volum.

La novel·la era la seua assignatura pendent i a açò se’n dedica ara. Va començar amb una novel·la de costums alacantins de la Marina Alta amb protagonisme de l’alcoià D. Camilo. Al final, com el personatge donava per a molt, es va convertir en una trilogia. Barrejant realitat i ficció, les dues següents novel·les són de caràcter històric: Cuando Alcoy todavía se llamaba Alqüy i Viaje al Maluco: La odisea de Francisco Jofre de Loaisa. La seua obra completa pot consultar-se a BIVIA directament clicant a l’enllaç.