El Consell Econòmic i Social (CES) va realitzar, ahir, dimarts per la vesprada, l’últim plenari de la legislatura, presidit per l’alcalde, Toni Francés, on es va aprovar, entre altres temes, el pla de formació per a l’ocupabilitat 2019. El pla se centra en tres aspectes bàsics: Competències professionals; Oficis, tal i com s’havia demandat pels membres del propi CES; i Competències Claus. Així mateix, es dirigeix a dos col·lectius prioritaris: majors de 30 anys i els contractats menors de 30 anys amb el Programa «Avalem Joves» de la Generalitat Valenciana.
Cal recordar que en el CES estan presents tots els grups polítics, sindicats, empresaris, comerciants, CEEI, AITEX, entitats educatives i la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, amb la intenció de treballar junts en les polítiques econòmiques i socials de la ciutat.
Sobre el pla de formació 2019 aprovat, i en relació a les competències professionals es plantegen cursos que, en l’edició anterior, van tindre una bona acollida i estan dins de les necessitats que el món empresarial ha destacat. Curs d’especialitat Obra + PC; Curs d’especialitat Obra TPC + electricitat alta i baixa tensió; Curs especialitat Metall TPM+ soldadura; Curs especialitat Metall TPM + Instal·lacions, reparacions, muntatges, estructures metàl·liques, serralleria i fusteria Metàl·lica; Curs Bones Pràctiques d’Higiene alimentària i gestió d’Al·lergògens i Curs Operador carretó elevador+ gestió Logística de magatzems+operador de plataforma elevadora mòbil de persones i Operador de pont grua mòbil.
En el tema dels oficis es destaquen dos cursos: Curs Neteja de Superfícies i Mobiliari en edificis i locals i el Curs Carnisseria i Elaboració de Productes Càrnics + Carnet de Manipulador per a Carnisseria, Productes Frescos i Alt Risc + Al·lergògens + PNL . Aquest últim és resultat de la col·laboració del departament municipal de formació amb una cadena de supermercats, que va destacar la necessitat de personal format en aquesta especialitzat. En total seran 12 alumnes i, per tant, hi ha possibilitats d’ocupabilitat molt elevades per als i les participants una vegada acabat el curs.
Per últim, es proposa la formació en competències claus per als menors de 30 anys de l’Avalem Joves, per a que assolisquen competències en la recerca de treball. Aquesta formació es dona per part dels tècnics de inserció socio-laboral de l’Ajuntament d’Alcoi. En total, el CES dedicarà més de 30.000 euros per a realitzar i donar a conéixer aquest cursos professionals a la ciutadania amb la intenció de millorar la seua ocupabilitat.