Es tanca la legislatura amb l’aprovació del Pla Estratègic d’Alcoi, un document que pretén definir el camí més adequat, a través d’actuacions i projectes concrets, per aconseguir un creixement local intel·ligent, sostenible i integrador del municipi. El regidor de Promoció Econòmica, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, ha destacat que «esperem que siga un document que servisca per a dues o tres legislatures, complementant l’estratègia DUSI aprovada per Europa i subvencionada amb Fons Feder i en línia amb l’estratègia de digitalització «Digital Cities Challenge» subvencionada per la Comissió Europea així com aquelles altres que es puguen desenvolupar».

El Pla Estratègic d’Alcoi es es perfila com la palanca que deu situar a la ciutat en una posició adequada enfront dels nous reptes de la indústria 4.0, d’innovació, de l’economia connectada digitalment i de la ciutat sostenible. Un full de ruta que pretén propiciar un desenvolupament sostenible que situe al municipi en posició de lideratge de les comarques centrals, com a motor de desenvolupament, centre cultural, referent de noves tendències, innovació i tecnologia i gestor d’un territori d’excel·lència.

Gomicia explica: «Des que aquest equip va assumir el repte de governar Alcoi, sempre hem parlat del mateix, que teníem un somni: transformar aquesta ciutat però, sobretot, que teníem un pla per aconseguir-ho. Pas a pas, ho hem aconseguit: hem creat estratègies valorades molt positivament i, fins i tot, subvencionades per altres administracions, així com l’aprovació del principal document urbanístic: el Pla General i, ara, del principal document econòmic de la ciutat, el Pla Estratègic d’Alcoi. Fulls de ruta que a mitjà i llarg termini seran fonamentals perquè l’evolució de la nostra ciutat supose crear oportunitats per les alcoianes i alcoians i millorar la seua vida».

Gomicia també destaca del pla dos aspectes fonamentals, que el regidor pensa que han ampliat els terminis de redacció del pla però que eren molt importants perquè aquest fora un document realment útil «Tant la inclusió d’indicadors, en total 115, perquè s’avalue periòdicament la implementació de l’estratègia, com la valoració econòmica de les propostes perquè aquestes no siguen simplement idees sinó projectes viables i quantificables crec que són dos aspectes del pla que garantiran el seu èxit». Igualment, també s’apunta la importància de l’oficina gestora, inclosa al pla, per a la gestió adequada d’aquest.

Des del govern també es destaca la gran participació que ha tingut el document i la seua importància perquè, «més enllà d’horitzons temporals concrets, la dinàmica de reflexió estratègica ha de permetre configurar un sistema urbà capaç d’adaptar-se de manera àgil als nous reptes que, sens dubte, apareixeran i que caldrà donar resposta amb solucions innovadores» conclou Gomicia.