La passarel·la per a vianants i ciclistes que uneix Alcoi i Cocentaina ha permés que 9.381 persones vagen d’un municipi a un altre de forma segura i sense perill durant els mesos de març, abril i maig.
Recordem que a final d’any va tindre lloc la col·locació en el Barranc del Fons d’una plataforma de 32 metres de longitud que permetia unir Alcoi i Cocentaina perquè vianants i ciclistes van transitar de manera més segura. L’obra va costar poc més de 100.000 euros i ha sigut finançada en un 70% per l’Ajuntament d’Alcoi i en un 30% per l’Ajuntament de Cocentaina.

En aquests mesos, ja existeixen les primeres dades d’ús, una mitjana que supera els 3.000 trajectes es comptabilitzen en aquesta infraestructura mensualment. Un recorregut que ara és molt més segur per a totes aquelles persones que empren la nova plataforma per a arribar a Alcoi des de Cocentaina o al revés.

Aquesta passarel·la soluciona una demanda i elimina un punt de risc per a vianants i ciclistes que era palés des que es desdoblegara la nacional 340 i el pont que salva el Barranc del Fons es quedara sense espai per als vianants. L’ampli ús d’aquesta plataforma constata que es tracta d’un punt estratègic per a connectar els termes municipals d’Alcoi i Cocentaina així com d’un lloc imprescindible per a l’accés a la urbanització de Gormaig i de les diferents empreses i comerços que estan situats en la via de servei.

Així mateix, cal ressaltar l’adequació de la vorera situada en el terme municipal d’Alcoi, retirant un peu d’un fanal i col·locant la barana de protecció.

Finalment, cal assenyalar que està previst que la plataforma enllace amb la nova via per a ciclistes i vianants que ja ha començat la seua construcció. Aquest trajecte començarà en la plataforma per a arribar fins al final la via verda de Batoi, un projecte cofinançat per Fons Feder a través de la Direcció General de Fons Municipals de la Generalitat Valenciana.
El regidor d’Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez destaca que «parlem de més de 9.000 persones que han realitzat un trajecte de forma segura, és una xifra molt important de persones que eviten un risc que abans patien i ara ja no. A més, fomentem una mobilitat sostenible i saludable».