L’Ajuntament d’Alcoi ha demanat la subvenció per al programa «Avalem Joves» de la Generalitat Valenciana 2019, cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) a través del qual, en les dues primeres edicions, prop de 350 joves menors de 30 anys tant qualificats com no qualificats, han treballat durant un any en l’administració local aconseguint una primera oportunitat laboral.

Els joves interessats a participar del programa han d’estar tan donats d’alta en el programa de Garantia Juvenil, requisit imprescindible, que es pot realitzar través de d’aquesta web. També poden informar-se en telèfon 060 o el Centre «Labora» d’Alcoi.

Es recomana realitzar el tràmit com més prompte millor perquè, d’aprovar-se la subvenció per la Generalitat Valenciana, els terminis per seleccionar a les persones són ajustats. Entre els perfils professionals que a l’Ajuntament li agradaria contractar es troben tant graus, llicenciatures com cicles formatius mitjans i superiors. La previsió és incorporar perfils com administratius, educadors i treballadors socials, diplomats en magisteri, arquitectes, enginyers, advocats, TASOC, educadors i tècnics ambientals o de mobilitat, perfils relacionats amb la informàtica, dissenyadors, tècnics relacionats amb la imatge, educadors infantils, auxiliars de cuina, auxiliars de manteniment, tècnics relacionats en l’esport, sociòlegs, ADE o perfils relacionats amb les xarxes socials i la comunicació, entre molts altres. Per tant, es recomana a totes i tots els joves qualificats, menors de 30 anys, que busquen feina, siga quina siga la seua especialitat, que realitzen els tràmits pertinents per poder optar a aquesta oportunitat laboral amb un contracte de feina de 12 mesos a l’Ajuntament.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcoi ha sigut una de les administracions locals que més ha apostat pel programa autonòmic «Avalem Joves», sol·licitant, una primera subvenció de més de dos milions d’euros i una segona, superant els tres milions d’euros, que va permetre contractar un alt nombre de menors de 30 anys sense experiència laboral. En 2017, es van contractar al voltant de 150 joves, i en 2018 van ser prop de 200, augmentant la subvenció un 30%. A l’espera de conéixer la resolució de la Generalitat, si que cal destacar que, en aquesta edició, es primarà, sobretot, als joves amb estudis superiors o mitjans.

El regidor d’Ocupació, Alberto Belda, destaca aquesta decisió: «Si bé és cert que en les dues edicions ja hem comptat amb personal qualificat, amb molts bons resultats, tant per la seua feina en l’administració com per la posterior inserció laboral d’aquestes persones, enguany, volem incidir en aquest perfil. En 2017 i 2018 vam prioritzar els perfils no qualificats, ja que hi havia molta gent en aquesta situació a la qual calia donar una oportunitat, ara creiem que és important incidir més en els perfils qualificats, apostant per retenir talent local i preparar professionals amb experiència a l’administració, un perfil molt buscat per diferents tipus d’empreses».