Dimarts que ve 25 de juliol iniciarà el Campus d’Estiu que promou l’Ajuntament d’Alcoi a través del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre. Hi ha inscrits un total de 105 xiquets i xiquetes en una activitat multiesportiva per a infants de 4 a 12 anys distribuïda en grups d’edat. El seu objectiu és promoure les activitats esportives de caràcter individual i col·lectiu, així com l’educació mig ambiental i hàbits saludables.
L’ajuntament d’Alcoi, a través del CEM Eduardo Latorre, vol donar una opció íntegrament esportiva a l’ocupació de temps d’oci per als xiquets de la ciutat. L’objectiu principal és iniciar-los en diferents modalitats esportives a través dels diferents jocs que es plantejaran per a cada sessió. Les activitats esportives estaran determinades pels espais esportius del Complex Esportiu, amb la característica fonamental que es compta amb la piscina poliesportiva convertint-se la natació en l’única activitat que es repetirà cada dia al llarg de les 5 setmanes. Es promouran activitats esportives de caràcter individual i col·lectiu així com esports i jocs tradicionals.
El regidor d’Esports, Miguel Juan Reig, recorda que “aquesta iniciativa segueix l’estratègia marcada pel Centre d’Esports, amb la qual es vol afavorir el desenvolupament psicomotor entre els més joves mitjançant la pràctica multiesportiva. Aquesta estratègia la iniciem amb la implantació de l’Escola Poliesportiva d’Iniciació (EPI), que ja està en tots els col·legis i fa que els xicotets descobrisquen diferents esports, culminant amb l’Olimpíada Multiesport”.
El campus ha tingut diverses formes d’inscripció per a participar d’una a 5 setmanes, amb diferents quotes. Així que els que estiguen inscrits per a les 5 setmanes acabaran el 26 de juliol.
Les activitats seran de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores i la jornada es dividirà en 4 activitats de 45 minuts amb una transició entre elles de 15 minuts. Disposaran d’un descans de 30 minuts per al desdejuni. A més realitzaran eixides programades un dia a la setmana i cal ressaltar que algunes de les sessions i tallers seran impartits en anglés bàsic.
Realitzaran les següents activitats:
NATACIÓ: Sessions d’activitat aquàtica durant la setmana.
RAQUETA: Sessions d’esport de raqueta en diferents modalitats durant la setmana. (Pàdel,
tenis taula, bàdminton, tenis …)
MULTIESPORT: Sessions de multiesport en diferents modalitats com a Hoquei, bàsquet, voleibol, handbol, tir amb arc, petanca, entre altres.
JUDO: Una sessió a la setmana d’iniciació al judo a través del joc.
TALLER: Sessions de taller durant la setmana. Es destinarà principalment a l’educació i conscienciació ambiental que tracta de corresponsabilitzar a tots els ciutadans. S’abordaran diferents aspectes del reciclatge d’envasos, paper, cartó, etc. Els tallers també es realitzaran amb referència a les eixides realitzades.
EIXIDES PROGRAMADES: Una Eixida programada a la setmana. Seran programades i adequades als grups d’edat i estaran orientades a visites relacionades amb el medi ambient, els hàbits saludables i educació viària.

Poliesportiu Eduardo Latorre