A les últimes setmanes ja hem patit esglais causats pel foc als nostres paratges i ara que estem a les portes de la primera onada de calor de l’estiu, cal estar preparats per a possibles emergències. Les acumulacions de brossa, especialment amb vidres són una causa de possibles incendis. Els trossos de vidre amb la calor, poden originar un incendi per l’anomenat “efecte lupa”, per això, resulta vital no llançar-los al camp.

«Malauradament, els voltants de la nostra ciutat estan sembrats de petits abocadors il·legals que poden ser focus d’incendis en potencia. Un d’ells el podem veure si passegem pel camí que va de la Font del quinzet fins al polígon de Sant Benet. Una zona d’alt valor ecològic, pròxima al Parc de la Font Roja i a la zona que ja va patir fa setmanes un incendi, la ribera del Barxell. En aquest punt s’acumula els vidres en muntanyes, a més a més d’altres deixalles» Indica Elisa Guillem.

Segons declara la regidora de Compromís Elisa Guillem «A Compromís fa temps estem denunciant que des de l’Ajuntament hauríem de prendre mesures per anar eliminant-los, però no està fent-ho. La millor forma de no patir incendis és prevenint-los, i cal treballar, entre altres, eliminant aquests abocadors il·legals»