Les obres de la segona fase de consolidació del talús on estan situades les filaes Abencerrajes, Plana, Realistes i Muntanyesos, en el vessant del riu Riquer avancen a bon ritme, i complint els terminis indicats, per tant hauran de finalitzar a la fi de setembre.
Després d’una primera actuació en la qual es va portar avant el recalce de les fonamentacions de l’edifici de l’edifici situat al carrer Bisbe Orberà, situat en la coronació del talús. Aquestes obres que ja estan acabades han sigut realitzades per l’empresa Promed Consulting amb un pressupost de 107.812 euros.
En aquests moments està en marxa l’estabilització definitiva del vessant en dues fases. Aquesta primera contempla l’estabilització de tota la part superior del talús mitjançant murs i malla ancorada al terreny. Al seu torn, també es durà a terme la demolició i posterior reconstrucció de la terrassa que s’ha vist afectada per l’ensulsiada.
També s’ha establit un pla per a controlar els possibles moviments del vessant tant superficials com interns que pogueren causar alguna inestabilitat d’aquesta.
Recordem que aquestes obres van ser adjudicades a l’empresa Contractes Vilor, SL per valor de 402.930 euros, amb un termini d’execució que acaba a la fi de setembre.
Lorena Zamorano, regidora d’Urbanisme destaca que “tal com indiquen els tècnics, les obres estan avançant a bon ritme. Després del temporal que va afectar la nostra ciutat, el nostre govern va treballar per a reparar tots els danys patits i tractem d’aconseguir totes les ajudes possibles de les administracions públiques. En total aquestes obres suposaran més de mig milió d’euros però les arques municipals només aportaran 250.000, euros ja que hem aconseguit una subvenció del Ministeri de Política Territorial del 50%”.
Les obres realitzades, tant la primera fase com de la segona, suposaran una inversió econòmica de més de 500.000 euros, subvencionats en un 50% pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública gràcies al projecte presentat per l’Ajuntament per a reparar el talús, afectat per un temporal d’aire, pluja i vent, i que aprovat per l’administració estatal subvencionant la meitat de l’actuació.