I La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha volgut aclarir algunes dades que ha anomenat “distorsionades” que han aparegut en premsa per part del Partit Popular en relació a l’execució de l’últim pressupost municipal. Moltó destaca que l’execució general del pressupost del 2018 va estar en un 76% contant les inversions i en un 90% si no es compten les inversions, així que dir que «no fem res i no gestionem és falsejar i intentar confondre a la ciutadania».

L’edil encarregada de les finances municipals aclareix també que, per culpa de la llei de racionalització, s’impedeix als ajuntaments «utilitzar tots els seus recursos i executar molts projectes, una demanda que no deixen de fer alcaldes de tota Espanya». Moltó explica: «Aquest any per exemple, i per culpa de la coneguda com a «regla del gasto» ens penalitzen per haver executat massa i ens obliguen a fer un pla d’ajust de 400.000 euros ».

Per part del govern es recorda també que «una part important del pressupost d’inversió, amb diversos milions d’euros estan bloquejats i s’arrosseguen any rere any al pressupost sense poder fer ús d’ells per culpa del desastre del projecte urbanístic del govern del PP en Serelles, on s’ha hagut d’encautar un aval i portar a terme diverses actuacions, com la construcció del pont, per a poder dotar a la zona dels serveis necessaris».

També hi ha una part important del pressupost condicionada per ajudes europees pel que s’ha d’estalviar la part que correspon aportar a les arques municipals per a poder portar endavant aquests projectes. Iniciatives amb importants pressupostos que arriben a diversos milions d’euros com Rodes.