Un total de 41 creadors han presentat la seua candidatura a les ajudes ‘Llançadora’ que, per primera vegada, ha posat en marxa el Ivam Cada Alcoi. Seran 30.000 euros repartits en tres subvencions individuals per a creadors que desenvolupen la seua tasca en el món de la música, les arts escèniques i el vídeo-art. Aquestes ajudes seran perquè aquests creadors realitzen els seus projectes en l’edifici alcoià de l’antic Monte de Piedad com a residents.

El jurat que decidirà la concessió de les ajudes està presidit per Raül Llopis com a regidor de Cultura. A més ho formen, Ricardo Javier Forriols González del Campus d’Alcoi de la UPV, amb Silvia Sempere Ripoll i Rosa Vercher com a suplents, Pilar Blasco de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi amb Rafael Calbo de suplent, Ramón Escrivá per part de l’IVAM, Carmen Morales de la Fundació Caja Mediterráneo, Faust Ripoll de la Universitat d’Alacant, Josep Pérez i Tomàs de la Catedra Antoni Miró, Lucía Romero de la Comissió d’Arts Plàstiques del Consell de Cultura, mentre que la comissió d’Audiovisual i Música ha declinat participar. Totes aquestes s importants entitats culturals i docents han col·laborat des de l’inici en la concepció i conceptualització d’aquestes ajudes ‘Llançadora’.

El jurat d’aquests primers Premis de Creació i investigació en Arts Contemporànies ‘Llançadora’, rebrà hui per correu electrònic la documentació necessària (memòria del projecte i currículum) de totes les sol·licituds classificades per projectes d’acord amb les bases de la convocatòria (Projecte de Creació visual. Projecte Musical. Projecte Instal·lació/Performance) per al seu estudi.

El dimecres, 10 de juliol, hi haurà una reunió del jurat en l’IVAM CADA Alcoi per a posar en comú les opcions i descartes de les propostes. S’explicarà com poder puntuar tots els projectes a través d’un formulari.

El jurat haurà d’enviar per correu electrònic, el 16 de juliol, les puntuacions per a poder elaborar l’acta d’acord amb els criteris de valoració del punt huité de les bases (totes les sol·licituds han d’estar puntuades):
– Adequació dels projectes amb els objectius de la convocatòria: fins a un màxim de 4 punts.
– Trajectòria de la persona o col·lectiu sol·licitants: fins a un màxim d’1 punt.
– Activitats complementàries (visites guiades, conferències, tallers, seguiment en vídeo del procés): fins a un màxim de 2 punts.
Finalment el 17 de juliol acudiran a signar l’acta amb els resultats i s’anunciaran públicament.

Raül Llopis, regidor de Cultura, explica la importància d’aquesta aposta per part de l’Ajuntament d’Alcoi: “per al nostre govern l’aposta per la Cultura i els creadors és més que evident i del que no hi ha cap dubte. Hem aconseguit la reobertura del CADA, aconseguint que siga l’IVAM CADA Alcoi, i no solament això, l’estem dotant de contingut i fomentant la participació, també vam crear el Consell de Cultura. Hem treballat molt i, sobretot, amb molta gent perquè aquestes ajudes llançadora siguen un exemple per a altres ciutats i estem segurs que impulsaran de manera decidida aqueixa factoria creativa que volem que siga Alcoi”.
Llopis recorda que “Parlem d’unes ajudes desconegudes fins ara en una ciutat mitjana com Alcoi, tant per la seua elevada quantia econòmica com per les possibilitats que ofereixen als creadors en l’ús d’instal·lacions. Recordem que són beques residencia en un edifici dotat d’un estudi d’enregistrament propi, un saló d’actes amb alta tecnologia i un piano ‘de cola’; o sales adequades per les tecnologies més capdavanteres. Els creadors trobaran a Alcoi un contenidor cultural referent com el Ivam Cada Alcoi des d’on projectar la seua obra en tota la Comunitat Valenciana i Espanya”.