L’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha celebrat hui el 30 aniversari dels Premis als millors projectes i millors expedients acadèmics de Formació Professional, ESO i Batxillerat. Aquests guardons van nàixer en 1990 com un reconeixement a l’esforç dels alumnes en els cicles formatius, en un intent per dignificar l’FP com a part de la innovació empresarial, quan en l’institut s’impartia únicament Formació Professional. Al llarg d’aquestes tres dècades, els guardons s’han estés a tota l’oferta educativa del centre sense perdre el seu caràcter innovador. El lliurament de premis als alumnes i treballs més brillants d’aquest recentment acabat curs lectiu, s’ha dut a terme durant la celebració d’una gala especial aniversari a la qual han assistit nombrosos representants del món educatiu, empresarial i institucional.

Durant el transcurs de la gala s’ha fet lliurament de prop d’una trentena de premis per un valor entorn dels 3.000 €, entre ells també s’han atorgat els Premis del Concurs Literari en les seues tres categories: Poesia, Microrelat i Narrativa.

Amb motiu de la celebració de la seua 30 edició, el director de l’IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni, ha volgut destacar la trajectòria d’aquests premis que han aconseguit mantindre’s en el temps “perquè suposen una motivació per als alumnes a l’hora de millorar el seu aprenentatge i esforç personal i tot el que és positiu cal conservar-ho”.

Per a Sansaloni, aquests guardons “són una peça més del nostre vertader objectiu, que no és un altre que preparar als nostres alumnes per a la vida real”. Així mateix, va voler agrair a totes les empreses i entitats col·laboradores la seua implicació el llarg d’aquestes tres dècades, “fent possible el nostre projecte educatiu i la celebració d’aquests guardons”. En aquest sentit va destacar “la importància de la col·laboració amb els empresaris perquè són els que ens proporcionen una visió real de la societat i del mercat laboral més enllà de les aules”. El director del centre, no va voler passar per alt l’important paper de la implicació del professorat dels quals va dir “estan responent a les necessitats actuals de l’educació realitzant un gran esforç” i va recordar als seus antecessors que “van ser uns visionaris que ja van entendre l’educació des d’un altre punt de vista, el d’aprendre fent”.

Amb motiu d’una efemèride tan assenyalada professors i alumnes s’han implicat durant mesos en l’organització d’una entretinguda gala en la qual no ha faltat el sentit de l’humor, la música i l’actuació, un any més, del Mag Hugo. En el transcurs de l’espectacle s’han anat pujant a l’escenari els diferents guanyadors per a recollir els seus reconeixements de la mà de les empreses i entitats col·laboradores.

Així mateix, han pres la paraula, Manolo Gomicia, un dels promotors dels Premis durant la seua etapa com a director del centre, qui ha recordat l’inici dels guardons “per a dignificar la Formació Professional i començar a veure-la com una cosa innovadora, i avançar de la mà del teixit empresarial amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, la Federació d’Empreses i el Col·legi d’Enginyers”. Així mateix, s’ha mostrat orgullós dels 30 anys d’evolució d’aquests premis “que han anat de la mà i adaptant-se a l’evolució de la societat i l’educació” i d’aquells primers alumnes, “molts dels quals ara tenen la seua pròpia empresa”.

Per part seua, Rafa Pérez, exdirector del Centre i un altre dels impulsors dels Premis, ha volgut destacar “l’important paper de totes les associacions i empreses que heu estat sempre al nostre costat fent-lo possible”.

L’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, ha tancat l’acte reconeixent la important labor educativa de l’IES Cotes Baixes, com a “centre referent a la Comunitat Valenciana” i ha destacat com la gran família composta per la direcció, alumnes i professors “han sabut implicar a tot el teixit empresarial i social en el seu projecte educatiu per a poder donar a l’alumne allò que realment demanda l’empresa”.

Entre els assistents a l’acte es trobaven el Col·legi d’Enginyers d’Alacant (COITI), ACETEX, FEDAC, Cambra de Comerç d’Alcoi, APEME, ACTIU, Biblioteca Municipal d’Alcoi, Llibreria Llorens, Detroi Llibres, la Farmàcia Sant Nicolás, AITEX, Indústries Seguí, Formats, els instituts Canastell de Sant Vicent i Pare Vitòria d’Alcoi, la UPV Campus d’Alcoi; al costat de l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés i els regidors del Partit Popular, Quique Ruiz i Lirios García; de Compromís, Màrius Ivorra i Elisa Guillem; i Pablo González de Guanyar Alcoi. Fins al saló d’actes del centre també s’han acostat les famílies dels guanyadors i professors que han volgut acompanyar als alumnes en aquesta gala amb la qual durant tres dècades s’ha vingut posant fi al curs acadèmic en l’IES Cotes Baixes.