La Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat i la Coordinadora pel Valencià posen en marxa la IV Ruta de Contacontes. Enguany la ruta, un espectacle de narració oral, començarà l’11 de juliol en Millena i finalitzarà el 9 d’octubre en Alcoi, passant per tots els municipis de la Mancomunitat en un total de 15 actuacions.

La Ruta de Contacontes de 2019 s’ha presentant en una roda de premsa amb la presència de Manuel Gomicia i Arnaldo Dueñas, President i Gerent de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, i Francesc Gisbert, President de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià.

Manuel Gomicia ha destacat que la Ruta de Contacontes és una de les primeres activitats culturals que va engegar la Mancomunitat “amb la voluntat de difondre la nostra llengua i la nostra cultura”.

Francesc Gisbert, ha explicat que “les rutes, que són per a tots els públics, grans i menuts, són molt demandades pels veïns i compten amb la participació d’alguns dels millors rondallaires valencians”. A més, es conjuga la divulgació del patrimoni oral amb la dinamització de les localitats, una oportunitat perfecta per a descobrir la màgia de les històries populars i gaudir d’una passejada.

Arnaldo Dueñas, per la seua part, afegia que “es tracta d’una iniciativa consolidada, els municipis l’esperen amb ganes i molta gent es desplaça als mateixos per a gaudir d’un patrimoni oral que és fonamental que no es perda”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa cultural de la Mancomunitat és donar difusió i preservar la cultura popular i en particular a les rondalles i llegendes, així com fomentar l’intercanvi i el coneixement dels diferents municipis de les comarques, a la vegada que es reforça la programació d’activitats d’oci per a tota la família.

Cartell