La Sala de Graus ‘Roberto García Payá’ del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit la jornada del moviment ‘Capgirem l’ESO’. Més de 150 professionals de l’ensenyament han acudit al campus vinguts de molts punts del territori valencià. A la inauguració ha estat present el director del Campus d’Alcoi, Juan Ignacio Torregrosa.

‘Capgirem l’ESO’ naix d’una xarxa d’Instituts d’Educació Secundària que busquen formes alternatives d’organització per ajustar-se a les demandes educatives actuals. Es tracta de centres que han capgirat l’organització de l’ESO amb noves estructures que permeten integrar matèries i implantar el treball cooperatiu i per projectes a través d’un aprenentatge experiencial.

Quatre centres educatius han presentat els seus models d’innovació. El primer ha sigut l’IES Ramón Cid de Benicarló. Després han intervingut responsables de l’IES Font de Sant Lluís de València. Han explicat l’ensenyament integrat per àmbits.

Els últims a intervenir han sigut dos centres alcoians. L’IES Cotes Baixes ha explicat el projecte ‘Educació i persones’ on s’ha posat de manifest la cooperació com a base per a la transformació. Pel que fa a l’IES Andreu Sempere, ha mostrat l’Aula Dinàmica d’Aprenentatge (ADA). En aquesta aula han tombat les parets de l’ESO per compartir coneixements i docència. Finalment s’ha obert un torn de preguntes on els ponents han pogut resoldre dubtes.