El Partit Popular denúncia “l’exclusió de la denominació en castellà d’Alcoi en la nova rotonda de El Molinar”. El principal partit de l’oposició retreu el Govern que només haja mantingut la denominació en valencià. El portaveu del PP, Quique Ruiz, reprova que el Govern, del PSOE, “pretenga fomentar el valencià a costa d’eliminar el castellà”. “La normalització d’una llengua no pot aconseguir-se per la via de fer desaparéixer una altra”, apunta Ruiz.

La decoració de la nova rotonda, basada en la cúpula de El Molinar, inclou tres conjunts metàl·lics amb la denominació de ‘Alcoi’, totes elles en valencià. El cost del projecte ha estat de 41.424 euros. “Pensem que el lògic hagués estat col·locar les dues denominacions oficials de la ciutat en la rotonda que rep a les persones que accedeixen a Alcoi des d’Alacant”, manifesta Ruiz. “Entendríem fins i tot que dels tres noms només un hagués estat en castellà, però no compartim que no hi haja ni un només”, recalca el regidor del PP.

A preguntes del PP en comissió informativa, el Govern del PSOE ha justificat l’exclusió del castellà en l’interés per potenciar el valencià. “Compartim la necessitat de promoure l’ús del valencià, però no a costa d’eliminar deliberadament una llengua que també és oficial a la Comunitat Valenciana”, assenyala Ruiz. Com a exemple, el regidor cita el suport del PP a l’adhesió de l’Ajuntament d’Alcoi a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians. “Els veïns no han de tindre dubtes del nostre compromís pel valencià”, assenyala.

No obstant això, segons el parer del portaveu del PP, “aquest tipus d’actituds per part del Govern no ajuda al fet que els ciutadans estimen el valencià com la llengua oficial que hem de fomentar”. Segons Ruiz, el Govern ha d’entendre que “normalitzar no és eliminar” i ha de promoure accions “que no aviven el conflicte lingüístic en una ciutat que entén perfectament que la Comunitat Valenciana té dues llengües cooficials”.