El Programa “Àgora Emprenedors” es va iniciar per a donar suport a la posada en marxa i consolidació de les empreses mitjançant la prestació d’un servei individualitzat d’assistència especialitzada. La importància del projecte se centra en què són tècnics externs als projectes i experts en la matèria els que ajuden a resoldre els dubtes que tenen els promotors respecte a les principals àrees de gestió de l’empresa. Aquests tècnics ajuden els emprenedors i empreses a enfocar la seua idea de negoci per a enfrontar-se al repte d’emprendre amb les majors garanties d’èxit.
En concret, aquest servei, realitzat en col·laboració amb el CEEI Alcoi-Valencia i que està cofinançat per la Diputació d’Alacant, ha servit per a millorar la capacitació d’emprenedors i empreses en les diferents àrees de negoci i gestió de l’empresa com són la definició del model de negoci, la política de màrqueting, la gestió econòmica i financera, l’enfocament al mercat o la definició de l’estratègia a seguir i els objectius perseguits, entre altres.

La prestació d’aquest servei es va posar en marxa el gener de 2019 i s’ha desenvolupat en les instal·lacions d’Àgora setmanalment, segons la demanda existent. Han sigut, en total, 33 les atencions realitzades durant els primers sis mesos de 2019, destacant el mes d’abril, en el qual es van realitzar 9 atencions, i els mesos de gener i maig, en els quals es van atendre 6 emprenedors en cadascun d’ells.

Alberto Belda, regidor d’Ocupació i Empresa, destaca la labor de suport als emprenedors realitzada des de la regidoria: “Des de l’Àgora continuem treballant per a fomentar l’emprenedoria amb diferents mesures com aquest projecte d’atenció personalitzada cofinançat per la Diputació d’Alacant i realitzat amb la col·laboració del CEEI Alcoi-Valencia, o uns altres com “Àgora Activa” on també col·laborem amb el CEEI, oferint un co-working per a emprenedors o amb les ajudes anuals de “INMPULS”, entre altres mesures. En el camp de la creació de noves empreses, des de l’Ajuntament considerem que és imprescindible la col·laboració i coordinació entre tots els actors existents complementant les nostres ofertes i aconseguint que qualsevol persona que vulga emprendre tinga l’ajuda i mecanismes necessaris”.

Els emprenedors interessats en el servei poden contactar directament amb Àgora a través del telèfon 965 53 71 50.