El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat “el compromís del Consell en aquesta nova legislatura de desenvolupar el reglament de la Llei de Gestió, Promoció i Modernització de les Àrees Industrials, per poder desplegar tots els instruments que preveu, així com dotar amb els fons necessaris als nous incentius que preveu la Llei”.

El conseller ha clausurat l’assemblea general de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), que abasta a més de 6.000 empreses agrupades en 31 entitats federades.

Rafa Climent ha declarat que “l’aprovació d’aquesta llei al juny de 2018 va ser el colofó al canvi de la política industrial de la Generalitat, ja que després de dècades de desatenció, en la passada legislatura el Consell va realitzar una aposta ferma per recuperar i incrementar el pes de la indústria a la Comunitat Valenciana “.

El conseller ha destacat que, entre els instruments que podran desplegar-se gràcies al reglament, es troba el Mapa d’Àrees Industrials, que donarà detall de la situació exacta de cadascuna d’elles, els enclavaments tecnològics per a la ubicació d’emprenedors i empreses de base tecnològica, la figura del municipi industrial estratègic, com a incentiu perquè els ajuntaments faciliten l’activitat industrial, i les entitats de gestió i modernització, per propiciar un nou model gestió que millore les condicions i serveis d’aquestos espais.

En aquest sentit, Rafa Climent ha explicat que “a la Comunitat Valenciana s’estima que existeixen més de 700 àrees que podrien reunir la qualificació d’àrea industrial, però molt poques disposen d’algun sistema o fórmula de gestió interna”.

També ha recordat que “a efectes de facilitar i accelerar la fase inicial de les entitats de gestió, s’han elaborat uns estatuts tipus i un procediment sobre com constituir-les, s’està assessorant els ajuntaments, la conselleria ha publicat una convocatòria d’ajudes adreçada a subvencionar les despeses de constitució i ha iniciat la tramitació del decret de creació del registre autonòmic d’entitats “.

Pel que fa als nous incentius que preveu la Llei, el conseller ha assenyalat que “tenen vocació de permanència, per tal d’ajudar a escometre les inversions necessàries que augmenten la qualitat de les àrees, com ara les relacionades amb l’eficiència energètica, els tractaments de residus i aigües, o les telecomunicacions “.

D’aquesta manera, “no només hem dotat a les àrees industrials amb una llei i una sèrie d’instruments de gestió i promoció, sinó que a més també les dotarem amb un instrument econòmic estable i permanent per part de la Generalitat”.