Aquest matí ha començat en l’Àgora el curs Bones Pràctiques d’Higiene alimentària i gestió d’Al·lergògens emmarcat dins del pla de formació per a l’ocupabilitat 2019 que va aprovar el Consell Econòmic i Social (CES) en l’últim Ple de la legislatura.

Recordem que el pla se centra en tres aspectes bàsics: Competències professionals; Oficis i Competències Claus. Així mateix, es dirigeix a dos col·lectius prioritaris: majors de 30 anys i els contractats menors de 30 anys amb el Programa «Avalem Joves» de la Generalitat Valenciana.

Pròximament es duran endavant els altres cursos aprovats en el pla de formació. Recordem que en relació a les competències professionals hi haurà els següents cursos: Curs d’especialitat Obra + Targeta Professional de la Construcció TPC; Curs d’especialitat Obra TPC + electricitat alta i baixa tensió; Curs especialitat Metall TPM+ soldadura; Curs especialitat Metall TPM + Instal·lacions, reparacions, muntatges, estructures metàl·liques, serralleria i fusteria Metàl·lica; Curs Bones Pràctiques d’Higiene alimentària i gestió d’Al·lergògens i Curs Operador carretó elevador + gestió logística i magatzems i Operador de pont grua mòbil.
En el tema dels oficis es destaquen dos cursos: Curs Neteja de Superfícies i Mobiliari en edificis i locals i el Curs Carnisseria i Elaboració de Productes Càrnics + Carnet de Manipulador per a Carnisseria, Productes Frescos i Alt Risc + Al·lergògens + PNL. Aquests cursos són el resultat de necessitats detectades pel departament.

Per últim, es proposa la formació en competències claus tant per als majors de 30 anys com per als menors de 30 anys de l’Avalem Joves, perquè assolisquen competències en la recerca de treball. Aquesta formació es dóna per part dels tècnics d’inserció socio-laboral de l’Ajuntament d’Alcoi. En total, el CES dedicarà més de 30.000 euros per a realitzar i donar a conéixer aquests cursos professionals a la ciutadania amb la intenció de millorar la seua ocupabilitat.
Cal recordar que en el CES estan presents tots els grups polítics, sindicats, empresaris, comerciants, CEEI, AITEX, entitats educatives i la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, amb la intenció de treballar junts en les polítiques econòmiques i socials de la ciutat.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, recorda que «s’han plantejat cursos que, en l’edició anterior, van tindre una bona acollida i estan dins de les necessitats que el món empresarial ha destacat. Pretenem que la ciutadania aconseguisca formació en treballs molt demandats i on precisament l’empresariat explica que necessiten gent amb formació. Per al nostre govern aconseguir ocupació per la ciutadania és un dels principals objectius, i creiem que la formació és el principal camí per aconseguir-la».