Una vegada conclòs el curs escolar toca fer balanç i aquest és molt satisfactori per part de tots els agents implicats a desenvolupar el programa de les EPIS, Escoles Poliesportives d’Iniciació a L’Escola, en els diferents centres educatius de la ciutat.
Tant professors, tècnics especialitzats, personal del Centre d’Esports, clubs implicats, com per descomptat els principals protagonistes, l’alumnat, van valorar de forma molt satisfactòria el que es compliren els objectius plantejats a l’inici del curs, implementant en els xavals a través de la iniciació en esports menys habituals l’adquisició d’hàbits saludables, com la lluita contra el sedentarisme i l’obesitat infantil; inculcant valors de respecte i joc en equip i proporcionant en els alumnes un bagatge psico-motriu a través d’una formació bàsica esportiva que potencie les seues capacitats físiques, socials, emocionals i cognitives, contribuint així a la seua formació integral.
Han participat del programa tots els col·legis d’Alcoi, és a dir els 13 centres educatius. Tot el cicle de primària, amb alumnes de 6 a 12 anys, la qual cosa suposa al voltant de 3.400 alumnes en un total de 896 sessions a l’any.
Les modalitats esportives incloses en l’ EPI han sigut Judo, Atletisme, Gimnàstica Artística, Colpbol, Pilota Valenciana, Orientació, Goalbol i Korfbol.
Per a finalitzar el curs i donar per concloses les EPIS 2018/19 es va realitzar un any més en el Poliesportiu Francisco Laporta l’Olimpíada Escolar en la qual van participar els alumnes de 6é de Primària de tots els centres i on es van fer equips mesclant jugadors d’uns i altres col·legis promovent la companyonia i la socialització. En aquesta activitat van disputar partits de les diferents modalitats esportives treballades durant el curs.
“Des del Centre d’Esports agraïm la implicació a tots els col·lectius en el desenvolupament d’aquest programa durant el passat curs, especialment a la comunitat educativa, i comuniquem que ja estem preparant amb moltes ganes i il·lusió el projecte EPIS 2019/20”, explica el Regidor d’Esports, Miguel Juan Reig, qui destaca que “La proposta està basada en la promoció de modalitats esportives minoritàries unides a la possibilitat que els clubs i entitats esportives de la nostra ciutat puguen impulsar la pràctica dels seus esports”.
“Un any més, els centres i els mateixos escolars ens manifesten l’interés de conéixer noves modalitats esportives, i la millor manera de conéixer un esport és practicant-lo. Hem de donar les gràcies als clubs implicats, així com als centres escolars, perquè aquesta fórmula suposa una bona promoció i estimulació d’especialitats esportives minoritàries, i de la pràctica de l’esport en general, per a xiquets i xiquetes que estan descobrint una pràctica divertida i saludable”, conclou el regidor, Miguel Juan Reig.