El Partit Popular d’Alcoi denúncia que les obres de la via ciclopeatonal avancen sense que el Govern local, del PSOE, done resposta a l’eliminació de 222 places d’aparcament que provoca el projecte. “L’Ajuntament encara no ha habilitat ni un dels espais alternatius previstos pels tècnics: huit solars al llarg del trajecte, dels quals set són de titularitat privada”, asseveren.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, lamenta la “falta de previsió” del Govern, “que en més d’un any des que va anunciar aquesta obra ha estat incapaç de negociar l’adquisició o cessió dels solars necessaris per a pal·liar la pèrdua d’aparcament, especialment en Santa Rosa, un barri que ja pateix seriosos problemes d’estacionament”.

Ruiz explica que en la comissió informativa de Gestió Estratègica, el Govern ha reconegut que no ha adquirit ni un dels solars per a oferir alternatives d’aparcament. Fins al moment, el PSOE s’ha limitat a generar noves bandes d’aparcament als carrers de València i Espejo, en la Zona Nord, que només recuperen 71 de les 222 places que elimina la construcció del vial ciclopeatonal. En Santa Rosa, pretén habilitar 10 places en permetre l’aparcament en bateria als carrers de Benimarfull i Metge Manuel Rodríguez. Eixa mesura, recorda Ruiz, ha estat improvisada, ja què no figura en el projecte.

El portaveu del PP va demanar en la comissió els contractes de lloguer o convenis de cessió dels solars privats que el projecte assenyala com a noves àrees d’aparcament. “Volíem saber l’estat de la gestió i el seu possible cost, ja que la conversió d’aquests solars en zones de pàrquing no està inclosa en el pressupost de l’obra”, assenyala Ruiz. La resposta del Govern va ser clara: no disposa de cap dels solars i segueix en negociació. En cas de materialitzar-se, l’habilitació d’aquests solars permetrà crear 296 places.

“La mala gestió del Govern provoca que una obra que pot ser positiva per a la ciutat es convertisca en un problema per l’eliminació de places d’aparcament”, subratlla Ruiz, que retreu al PSOE que no haja gestionat les alternatives a l’estacionament de vehicles. De fet, el projecte de l’eix ciclopeatonal ja advertia que “en el lapse temporal fins a la realització de les noves àrees d’aparcament existirà una reducció considerable referent al nombre de places d’aparcament disponibles”.
Ruiz insisteix reclamar “un Govern que governe” i resolga els problemes dels ciutadans. El nou vial ciclopeatonal costa 911.746 euros, finançats al 50% per la Unió Europea. “A aquest import caldrà sumar el lloguer o compra dels solars per a generar situar nous aparcaments, així com la seua urbanització”, conclou Ruiz.