Manolo Gomicia ha estat nomenat Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, pel Consell dins dels càrrecs que faltaven per designar del nou executiu autonòmic. La Direcció General de Formació Professional està dintre de l’organigrama de la Conselleria d’Educació.

El secretari General dels socialistes alcoians, Jordi Martínez, destaca l’elecció de Gomicia com a Director General de Formació Professional: «Manolo Gomicia es troba, sens dubte, dins del grup de les persones que més ha treballat des de l’àmbit tant educatiu com polític per la Formació Professional a Espanya. Però més enllà de la seua indiscutible trajectòria professional, aquest nomenament és també una alegria per Alcoi perquè tots sabem, que Manolo és també un treballador incansable i un gran convençut de les potencialitats d’Alcoi. Així que tenim la sort de què seguirà treballant des de la Generalitat, de la mà del govern municipal, per aconseguir projectes i subvencions per fer d’Alcoi una ciutat referent en educació, centrada en les noves tecnologies i la digitalització».

Pel que respecta a Gomicia, la trajectòria de més de tres dècades en el món educatiu, primer com a professor, i després com director durant 19 anys de l’IES Cotes Baixes, centre referent en Formació Professional en Espanya, es complementa amb el seu compromís polític. Gomicia va ser assessor durant tres anys en el Ministeri d’Educació, en l’etapa de Ángel Gabilondo, i després ha treballat els últims 8 anys a Alcoi, com regidor de Formació, Empresa i Innovació, a banda, també, de tindre les delegacions d’Innovació, territori i ciutat intel·ligent i, en la legislatura 2011-2015, la d’educació. En la seua etapa municipal, va vincular la formació professional amb el món empresarial i la universitat, apostant per la mobilitat europea d’alumnes i docents de l’FP a través de la Xarxa FP, i per l’aposta de les noves tecnologies com a àmbit de futur.

Cal destacar també que en paraules del president, Ximo Puig, aquesta legislatura ha de ser la legislatura de la Formació Professional. Puig va anunciar a l’abril la seua intenció de crear 10.000 noves places de Formació Professional així com potenciar l’Erasmus de l’FP, un projecte en què Alcoi és referent, ja que forma part de la xarxa FP des de fa més de 6 anys i s’ha convertit en una de les ciutats europees que més alumnes rep.